Ga naar de inhoud

Meryem Slimani: “Mensen die nu in het Oude Westen komen wonen, wilden er vroeger niet dood gevonden worden” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Waar vinden we de herinneringen van de stad, als we verder kijken dan archieven, straatnamen en monumenten? Deze zomer duiken we in de persoonlijke geschiedenis van vijf markante Rotterdammers en hun wijken. Vandaag: creatieve duizendpoot Meryem Slimani over gentrificatie in het Oude Westen, safe spaces en de dood van Feis. 

DSC9356
beeld: Khalid Amakran

Zo’n dertigduizend mensen weten hoe het balkon van Meryem Slimani (36) eruitziet. Daar schiet zij namelijk regelmatig de foto’s die uiteindelijk op haar populaire Instagram-profiel @meryemsfirst belanden. Eerst showde ze er vooral haar eigen outfits, maar laatste tijd plaatst ze steeds vaker foto’s van haar moeder in allerlei kleurrijke streetwearcombinaties. Bijvoorbeeld een drukke Versace x H&M-blouse met een gifgeel paar Airmaxjes. Of een knalpaarse corduroy broek en jas, met een matchende Susan Bijl-heuptas. Het leverde haar duizenden nieuwe volgers op.  

Terwijl Meryem koffie serveert in haar appartement in het Oude Westen, pal naast het wijkpark, vertelt ze dat ze zichzelf niet graag een influencer noemt. “Dat associeer ik vooral met mensen die betaald krijgen om iets aan te smeren, of het nou sneakers of afslankthee is. Zelf krijg ik nooit geld van merken om hun producten te showen. Wel houd ik er leuke betaalde klussen aan over. Laatst mocht ik samen met mijn moeder een rondleiding geven bij de Kunsthal en voor de campagne van Susan Bijls Rotterdam-tas verzorgde ik de art direction.” 

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek

Als abonnee van Vers Beton kun je alle artikelen onbeperkt lezen en delen met je eigen netwerk. Je bent al lid vanaf € 7,50 per maand, de eerste maand lees je gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De Stadsagenda

  • Lieve Rotterdammers, kom meehelpen om wonen weer van onszelf te maken en ook betaalbaar!

    Venue: Festivalhart Schiemond
    Datum:
  • Hoe zorgen we dat wetenschap echt wérkt voor de volgende generatie kinderen en jongeren in de stad? Hierover gaan we op 8 juli in gesprek met zorgprofessionals, jongerenwerkers, beleidsmakers, onderzoekers en ervaringsdeskundigen in een stadsdialoog in Rotterdam, georganiseerd door onderzoekscollectief Healthy Start (Erasmus Universiteit Rotterdam, Erasmus MC en TU Delft).

    Venue: Blue City
    Datum:
  • Baroeg Open Air is een jaarlijks festival dat wordt georganiseerd door poppodium Baroeg. Het festival kenmerkt zich door de brede, underground programmering en ontspannen sfeer. Op zaterdag 13 september 2025 vindt de zestiende editie van Baroeg Open Air plaats in het Zuiderpark bij Ahoy. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

    Venue: Zuiderpark
    Datum:
  • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

  • Wij zijn op zoek naar een nieuw lid voor de RvT. We zoeken een toezichthouder met aanvullende competenties van de zittende leden, en daarom bij uitstek iemand uit de culturele sector zelf en bovendien de diversiteit van de raad vergroot. Ervaring is ondergeschikt aan de bereidheid om te leren en ontwikkelen als toezichthouder.

  • Ben jij op zoek naar een fijne werkplek waar jouw creativiteit en marketing skills ruim baan krijgen? Kun jij je strategische blik combineren met een hands-on mentaliteit? Dan is Casa Cadanza de plek voor jou!

  • Als Medewerker Hospitality ben je verantwoordelijk voor een gastvrije ontvangst van alle bezoekers. Je zorgt dat iedereen zich welkom en veilig voelt en helpt hen op weg.

  • Bekijk alle vacatures