Ga naar de inhoud

Meryem Slimani: “Mensen die nu in het Oude Westen komen wonen, wilden er vroeger niet dood gevonden worden” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Waar vinden we de herinneringen van de stad, als we verder kijken dan archieven, straatnamen en monumenten? Deze zomer duiken we in de persoonlijke geschiedenis van vijf markante Rotterdammers en hun wijken. Vandaag: creatieve duizendpoot Meryem Slimani over gentrificatie in het Oude Westen, safe spaces en de dood van Feis. 

DSC9356
beeld: Khalid Amakran

Zo’n dertigduizend mensen weten hoe het balkon van Meryem Slimani (36) eruitziet. Daar schiet zij namelijk regelmatig de foto’s die uiteindelijk op haar populaire Instagram-profiel @meryemsfirst belanden. Eerst showde ze er vooral haar eigen outfits, maar laatste tijd plaatst ze steeds vaker foto’s van haar moeder in allerlei kleurrijke streetwearcombinaties. Bijvoorbeeld een drukke Versace x H&M-blouse met een gifgeel paar Airmaxjes. Of een knalpaarse corduroy broek en jas, met een matchende Susan Bijl-heuptas. Het leverde haar duizenden nieuwe volgers op.  

Terwijl Meryem koffie serveert in haar appartement in het Oude Westen, pal naast het wijkpark, vertelt ze dat ze zichzelf niet graag een influencer noemt. “Dat associeer ik vooral met mensen die betaald krijgen om iets aan te smeren, of het nou sneakers of afslankthee is. Zelf krijg ik nooit geld van merken om hun producten te showen. Wel houd ik er leuke betaalde klussen aan over. Laatst mocht ik samen met mijn moeder een rondleiding geven bij de Kunsthal en voor de campagne van Susan Bijls Rotterdam-tas verzorgde ik de art direction.” 

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Kom naar de EUR Sustainability Summit 2024 op 16 en 17 mei aan de Erasmus Universiteit! Laten we samen nadenken over de rol van universiteiten in het bevorderen van een rechtvaardige en duurzame samenleving. We zullen ook een beweging voor samenwerking binnen de Nederlandse academische gemeenschap aanmoedigen.

  Venue: Erasmus Woudestein Campus
  Datum:
 • TMC Holanda is op zoek naar hét zangtalent van Nederland. En jij kan hierbij zijn! 

  Venue: Theater Zuidplein
  Datum:
 • Uurtje Kunst is de maandelijkse gratis kunstlezing van Bibliotheek Rotterdam. Kunstkenner en cultuurhistoricus Hoo Man Chan geeft je telkens weer een nieuw verdiepend inzicht in een kunstwerk of kunstenaar. Deze maand: Ossop Zadkine.

  Venue: Centrale Bibliotheek Rotterdam
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam