Voor de harddenkende Rotterdammer
DSC9356
Beeld door: beeld: Khalid Amakran

Zo’n dertigduizend mensen weten hoe het balkon van Meryem Slimani (36) eruitziet. Daar schiet zij namelijk regelmatig de foto’s die uiteindelijk op haar populaire Instagram-profiel @meryemsfirst belanden. Eerst showde ze er vooral haar eigen outfits, maar laatste tijd plaatst ze steeds vaker foto’s van haar moeder in allerlei kleurrijke streetwearcombinaties. Bijvoorbeeld een drukke Versace x H&M-blouse met een gifgeel paar Airmaxjes. Of een knalpaarse corduroy broek en jas, met een matchende Susan Bijl-heuptas. Het leverde haar duizenden nieuwe volgers op.  

Terwijl Meryem koffie serveert in haar appartement in het Oude Westen, pal naast het wijkpark, vertelt ze dat ze zichzelf niet graag een influencer noemt. “Dat associeer ik vooral met mensen die betaald krijgen om iets aan te smeren, of het nou sneakers of afslankthee is. Zelf krijg ik nooit geld van merken om hun producten te showen. Wel houd ik er leuke betaalde klussen aan over. Laatst mocht ik samen met mijn moeder een rondleiding geven bij de Kunsthal en voor de campagne van Susan Bijls Rotterdam-tas verzorgde ik de art direction.” 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) is journalist, (eind)redacteur en programmamaker. Tussen 2015 en 2017 was ze adjunct-hoofdredacteur van Vers Beton, en in 2020 interim hoofdredacteur. Momenteel werkt ze als eindredacteur bij De Correspondent. 

Profiel-pagina
2018_Khalid-Amakran_01_007

Khalid Amakran

Fotograaf

Khalid Amakran is een geboren Spangenaar met Marokkaanse ouders. Fotografie begon voor hem niet met een camera, Rotterdam veranderde in een videoclip als hij zijn mp3 speler in had. Beelden uit die clip zie je nu terug in de portretten die hij maakt.

Profiel-pagina