Ga naar de inhoud

Vers Beton themaweek: #uiteindelijkwordtalleseten — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De komende week staat Vers Beton een hele week lang in het teken van eten in Rotterdam want #uiteindelijkwordtalleseten, toch? Met een reeks luchtige en diepgravende stukken werpen we een kritische blik op de horeca-explosie in Rotterdam.

VB—Themaweek-eten-DEF
beeld: Jowan de Haan

Hallelujah: Rotterdam is eindelijk een food-destination. Tien jaar geleden was het wel anders, maar tegenwoordig kun je op elk tijdstip van de dag wel een maaltijd krijgen van kwaliteit, uit alle windrichtingen van de wereld. Maar ook bij elke gebiedsontwikkeling wordt horeca betrokken, en leegstaande iconische gebouwen worden bijna standaard een nieuwe foodie-hotspot… Uiteindelijk wordt alles eten. Is dat waar de stad naar toe gaat? En is dat eigenlijk erg? Dat bespreken we deze week op Vers Beton.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures