Ga naar de inhoud

Zo maak je van de stad ook een food-destination voor de Andere Rotterdammers

Stadsecoloog André de Baerdemaeker sluit ook aan bij de themaweek #uiteindelijkwordtalleseten. Want waar kunnen de stadsdieren eigenlijk uit eten? Vijf tips om van je balkon of stadstuin een succesvolle horecazaak te maken –  voor de dieren die ook in onze stad leven. 

vogelversbeton
beeld: Esther Lankhaar

Ik houd er wel van om af en toe lekker buiten de deur te eten. Maar waar kunnen de dieren van Rotterdam terecht als ze eens uit eten willen in de stad? Ze zijn bepaald niet welkom in onze sterrenrestaurants, uitspanningen, foodtrucks en andere etablissementen. Het horeca-aanbod voor de Andere Rotterdammers laat wellicht wat te wensen over. De lezers van Vers Beton kunnen daar vanaf nu iets aan doen. Hier zijn vijf tips om zelf een restaurant voor je achtergestelde stadsgenoten te openen.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures