Voor de harddenkende Rotterdammer
DSC0456
Beeld door: beeld: Khalid Amakran

Het is wat onhandig wandelen met een grote fotolijst onder je arm, maar Carlos Gonçalves houdt het toch een dik uur vol. Op de foto die hij met zich meedraagt is de kop van de Beukelsdijk te zien, met het huis waarin zijn oom João Silva in de jaren zestig het roemruchte Kaapverdiaanse platenlabel Morabeza begon. 

Dat pand op de foto is volledig blauw, net als de huizen eromheen: een kunstwerk van Florentijn Hofman, die de gevels in 2004 met 700 liter blauwe verf overschilderde. Op dat moment huisde Morabeza allang niet meer aan de Beukelsdijk, maar Carlos wil toch even een indruk geven – de panden zijn inmiddels gesloopt en vervangen door nieuwbouw. 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) is journalist, (eind)redacteur en programmamaker. Tussen 2015 en 2017 was ze adjunct-hoofdredacteur van Vers Beton, en in 2020 interim hoofdredacteur. Momenteel werkt ze als eindredacteur bij De Correspondent. 

Profiel-pagina
2018_Khalid-Amakran_01_007

Khalid Amakran

Fotograaf

Khalid Amakran is een geboren Spangenaar met Marokkaanse ouders. Fotografie begon voor hem niet met een camera, Rotterdam veranderde in een videoclip als hij zijn mp3 speler in had. Beelden uit die clip zie je nu terug in de portretten die hij maakt.

Profiel-pagina