Voor de harddenkende Rotterdammer
Hierslaapik_4_WEB
Beeld door: beeld: Patrick van der Jagt

Het is een zomerse, zonovergoten dag als ik naar het Maritiem Museum in Rotterdam fiets. Deze stad is al meer dan 30 jaar mijn thuishaven. Het was liefde op het eerste gezicht halverwege de jaren 1980. Een periode waarin Rotterdam nog vele malen rauwer en ruiger was. Perron 0 bestond nog en mijn vrienden uit Brabant maakten rechtsomkeer zodra ze het station uitliepen. De winkeliers in het Wilde Westen gingen massaal de straat op om te demonstreren tegen de drugsoverlast en de zoveelste schietpartij. Toch werd mijn hart gestolen door de werkmentaliteit en keiharde openheid van de mensen. 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Schermafbeelding 2019-09-11 om 15.33.54

Marlyn van Erp

Marlyn van Erp is creatief producent en filmmaker. Een bezoek in 1985 aan Rotterdam was genoeg om de vonk over te laten slaan. Ze studeerde aan de Willem de Kooning Academie, had jarenlang haar ontwerpstudio hAAi in Delfshaven en organiseert maandelijks BNO IMG LAB in Het Nieuwe Instituut. Ze is altijd op zoek naar woorden en beelden en daden.

Profiel-pagina
Schermafbeelding 2019-09-11 om 15.34.26

Patrick van der Jagt

Fotograaf

Patrick van der Jagt is fotograaf en was 8 jaar lang dakloos. Hij veroverde de harten van de kijkers in het programma het Rotterdam Project van Beau van Erven Dorens, en zijn eigen tv serie Caveman. Speciaal voor de Tweede Rotterdamse Daklozendag maakte hij foto’s van plekken waar hij vroeger op straat sliep. 

Profiel-pagina