Ga naar de inhoud

De slaapplekken van iemand die acht jaar dakloos was — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Marlyn van Erp ging op pad met fotograaf Patrick van der Jagt die acht jaar op straat sliep. In een fotoserie legt hij zijn vroegere slaapplekken vast. 

Hierslaapik_4_WEB
beeld: Patrick van der Jagt

Het is een zomerse, zonovergoten dag als ik naar het Maritiem Museum in Rotterdam fiets. Deze stad is al meer dan 30 jaar mijn thuishaven. Het was liefde op het eerste gezicht halverwege de jaren 1980. Een periode waarin Rotterdam nog vele malen rauwer en ruiger was. Perron 0 bestond nog en mijn vrienden uit Brabant maakten rechtsomkeer zodra ze het station uitliepen. De winkeliers in het Wilde Westen gingen massaal de straat op om te demonstreren tegen de drugsoverlast en de zoveelste schietpartij. Toch werd mijn hart gestolen door de werkmentaliteit en keiharde openheid van de mensen. 

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam