Ga naar de inhoud

Immanuel Spoor: “Rotterdam is dé stad om grime eindelijk de plas over te halen” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Als geestesvader van Eendracht Festival en Festival Downtown kent Immanuel Spoor de Rotterdamse muziekwereld als zijn broekzak. In aanloop naar dat laatste festival vroegen we hem naar de staat van de lokale muziekscene, en waarom er – als het aan hem ligt – vooruit moet worden gelopen op de vraag. “Elke trend was ooit een niche.”

DSC2998
beeld: Khalid Amakran

Bovenaan de brandtrap van zijn kantoor aan de Delftsestraat rookt Immanuel Spoor (34) een sigaretje. Hij kletst nog even met Eduard, die daarna de stad zal volhangen met posters voor de zesde editie van Festival Downtown. Immanuel kijkt uit op Biergarten en Annabel en wijst naar het hek: “Wat vind je van mijn nieuwe banners?” 

Immanuel is eigenaar van On Track Agency, waarmee hij artiesten als Het Gezelschap, Dwayne Franklin & Daddy Jacob en De Likt vertegenwoordigt. Daarnaast is hij de directeur van De Nieuwe Lichting, waarmee hij onder meer het Eendracht Festival en Festival Downtown organiseert. Op beide festivals krijgt lokaal opkomend talent volop de ruimte.

De kans is groot dat je Immanuel wel eens voorbij hebt zien komen: bij een concert van De Likt, als de ‘grote broer’ die frontman Jordy op zijn schouders neemt. Of op zijn skateboard, met koptelefoon op en in het gezelschap van zijn hond Jessie. Waar je hem ook tegenkomt, hij is altijd vrolijk aan het bellen, vergaderen, iets aan het regelen.

Al 7 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures