Ga naar de inhoud

Kom op 7 oktober naar onze talkshow Vers Beton LIVE! — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Moet het Rotterdamse horecabeleid op de schop, en hoe? Dat is de centrale vraag in het hoofddebat over het lokale nachtleven, tijdens Vers Beton LIVE op maandagavond 7 oktober onder leiding van presentator Hasna El Maroudi. Ook neemt Wim Pijbes, directeur van Stichting Droom & Daad, plaats in de interviewstoel. Regel alvast je ticket!

vb-live-inarminius

Rauw, uniek, divers én interessant; het Rotterdamse nachtleven van vroeger. Maar die tijden zijn voorbij. Plekken zoals Off Corso, het Oude Tramhuis, Will’ns en Wetens zijn de afgelopen jaren uit de stad verdwenen. Het nachtleven is in verval. Niet alleen verdwijnen er steeds meer plekken, enthousiaste nieuwe initiatieven hebben moeite om voet aan de grond te krijgen. Ondernemers en politici vinden dat het huidige horecabeleid de ontwikkeling van het nachtleven van een stad die ‘booming’ is daarom flink in de weg staat. 

Maurice Geluk en Tara Lewis onderzochten de afgelopen maanden welke krachten verantwoordelijk zijn voor de verschraling van de nachthoreca in Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb vindt de balans tussen wonen en uitgaan té gespannen. Het bemachtigen van een 24-uursvergunning is voor (nieuwe) uitgaanslocaties op dit moment een bijna onmogelijke taak. Maar de cijfers die de burgemeester aanhaalt in het debat hierover zijn vervuild, concludeerden onze journalisten. Hierop volgen vragen en debat in de gemeenteraad.

Moet het Rotterdamse horecabeleid op de schop? En hoe dan? Hierover praten we tijdens Vers Beton LIVE verder met onder andere D66 raadslid Elene Walgenbach, Mitchell Hettema, ondernemer van uitgaansgelegenheid Plan C, en Marco Bunk van de Koninklijke horeca Nederland.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam