Ga naar de inhoud

Kom op 7 oktober naar onze talkshow Vers Beton LIVE! — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Moet het Rotterdamse horecabeleid op de schop, en hoe? Dat is de centrale vraag in het hoofddebat over het lokale nachtleven, tijdens Vers Beton LIVE op maandagavond 7 oktober onder leiding van presentator Hasna El Maroudi. Ook neemt Wim Pijbes, directeur van Stichting Droom & Daad, plaats in de interviewstoel. Regel alvast je ticket!

vb-live-inarminius

Rauw, uniek, divers én interessant; het Rotterdamse nachtleven van vroeger. Maar die tijden zijn voorbij. Plekken zoals Off Corso, het Oude Tramhuis, Will’ns en Wetens zijn de afgelopen jaren uit de stad verdwenen. Het nachtleven is in verval. Niet alleen verdwijnen er steeds meer plekken, enthousiaste nieuwe initiatieven hebben moeite om voet aan de grond te krijgen. Ondernemers en politici vinden dat het huidige horecabeleid de ontwikkeling van het nachtleven van een stad die ‘booming’ is daarom flink in de weg staat. 

Maurice Geluk en Tara Lewis onderzochten de afgelopen maanden welke krachten verantwoordelijk zijn voor de verschraling van de nachthoreca in Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb vindt de balans tussen wonen en uitgaan té gespannen. Het bemachtigen van een 24-uursvergunning is voor (nieuwe) uitgaanslocaties op dit moment een bijna onmogelijke taak. Maar de cijfers die de burgemeester aanhaalt in het debat hierover zijn vervuild, concludeerden onze journalisten. Hierop volgen vragen en debat in de gemeenteraad.

Moet het Rotterdamse horecabeleid op de schop? En hoe dan? Hierover praten we tijdens Vers Beton LIVE verder met onder andere D66 raadslid Elene Walgenbach, Mitchell Hettema, ondernemer van uitgaansgelegenheid Plan C, en Marco Bunk van de Koninklijke horeca Nederland.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Is Rotterdam nog een architectuurstad? De glorieuze wederopbouw, waarmee de stad zich graag op de borst klopt, ligt inmiddels ver achter ons. Wordt Manhattan aan de Maas ook tegenwoordig nieuw leven ingeblazen door gedurfde bouwprojecten of is er een staketsel van marketingslogans nodig om de reputatie van de stad hoog te houden? Kom naar het debat van Vers Beton tijdens de Architectuurmaand!

  Venue: Henketpaviljoen Boijmans
  Datum:
 • Op 22 juni 2024 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag. Deze dag is een perfect moment om kennis te maken met architecten, meer te leren over de achtergrond en werkwijze van de verschillende bureaus en elkaar te ontmoeten.

  Venue: bureaus verspreid door Rotterdam
  Datum:
 • Herontdek het Museumpark met een speciale route! Deze leid je via landmerken door het park, langs bijzondere interventies en tentoonstellingen van een nieuwe generatie ontwerpers.

  Venue: Museumpark Rotterdam
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • As our Rotterdam team expands, we are looking for an experienced PR and Communication professional who can help us communicate our mission and results to clients, stakeholders, and the public. You will create overall branding and editorial for reports and publications, manage our social media channels, and create written and visual content for press releases, newsletters, and website updates, amongst others. Furthermore, you assist with graphic design, lead event participation, and seek press opportunities to promote our projects.

 • De Academie voor Bouwkunsten is op zoek naar een Opleidingscoördinator Stedenbouw (0,4-0,6 fte) die het team van vaste coördinatoren vanaf september 2024 komt versterken.

 • Stichting het Park in Rotterdam onderhoudt het Park met hoge kwaliteit met een team hoveniers. Vanuit het Parkpaviljoen maken we een cultureel en educatief programma op het snijvlak van cultuur en natuur met onder andere exposities, poëzie, muziek, lezingen en wandelingen. Het programma en hoveniers team opereert vanuit het Parkpaviljoen in het Park. Het doel van de stichting is om alle bewoners en bezoekers van Rotterdam te verwelkomen en te laten genieten van deze prachtige plek. 

 • Bekijk alle vacatures