Ga naar de inhoud

Kom op 7 oktober naar onze talkshow Vers Beton LIVE! — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Moet het Rotterdamse horecabeleid op de schop, en hoe? Dat is de centrale vraag in het hoofddebat over het lokale nachtleven, tijdens Vers Beton LIVE op maandagavond 7 oktober onder leiding van presentator Hasna El Maroudi. Ook neemt Wim Pijbes, directeur van Stichting Droom & Daad, plaats in de interviewstoel. Regel alvast je ticket!

vb-live-inarminius

Rauw, uniek, divers én interessant; het Rotterdamse nachtleven van vroeger. Maar die tijden zijn voorbij. Plekken zoals Off Corso, het Oude Tramhuis, Will’ns en Wetens zijn de afgelopen jaren uit de stad verdwenen. Het nachtleven is in verval. Niet alleen verdwijnen er steeds meer plekken, enthousiaste nieuwe initiatieven hebben moeite om voet aan de grond te krijgen. Ondernemers en politici vinden dat het huidige horecabeleid de ontwikkeling van het nachtleven van een stad die ‘booming’ is daarom flink in de weg staat. 

Maurice Geluk en Tara Lewis onderzochten de afgelopen maanden welke krachten verantwoordelijk zijn voor de verschraling van de nachthoreca in Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb vindt de balans tussen wonen en uitgaan té gespannen. Het bemachtigen van een 24-uursvergunning is voor (nieuwe) uitgaanslocaties op dit moment een bijna onmogelijke taak. Maar de cijfers die de burgemeester aanhaalt in het debat hierover zijn vervuild, concludeerden onze journalisten. Hierop volgen vragen en debat in de gemeenteraad.

Moet het Rotterdamse horecabeleid op de schop? En hoe dan? Hierover praten we tijdens Vers Beton LIVE verder met onder andere D66 raadslid Elene Walgenbach, Mitchell Hettema, ondernemer van uitgaansgelegenheid Plan C, en Marco Bunk van de Koninklijke horeca Nederland.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures