Ga naar de inhoud

Reportage: is er genoeg te doen na 2 uur ’s nachts? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Aansluitend bij de analyse van het horecabeleid, gaat OPEN Rotterdam in deze video in gesprek met uitgaanspubliek én clubeigenaren.  

Mitchell Hettema, eigenaar van de Huiskantine ziet een grote behoefte aan meer nachthoreca. Hij is elke laatste zaterdag van de maand helemaal uitverkocht, als hij tot vier uur open kan zijn dankzij een ‘verlaatje’. “Die twee uurtjes maken dus een groot verschil.” 

Maar bij Vibes twijfelt Sam Hofstaetter of Rotterdam wel echt klaar is voor een groter aanbod aan clubs. “Als er nieuwe clubs openen, merk je ook dat die niet meteen goed lopen en er niet meteen heel veel mensen naartoe gaan.” 

En het festivalseizoen vormt concurrentie, ziet Nina Hooimeijer van Bird. “Er kan nog wel wat bij, maar mensen kunnen hun geld wel maar een keer uitgeven”.

Ook de bezoekers van de Huiskantine, Vibes en Bird hebben hun mening klaar. Bekijk hier de reportage: 

beeld: youtu.be

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures