Ga naar de inhoud

Reportage: is er genoeg te doen na 2 uur ’s nachts? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Aansluitend bij de analyse van het horecabeleid, gaat OPEN Rotterdam in deze video in gesprek met uitgaanspubliek én clubeigenaren.  

Mitchell Hettema, eigenaar van de Huiskantine ziet een grote behoefte aan meer nachthoreca. Hij is elke laatste zaterdag van de maand helemaal uitverkocht, als hij tot vier uur open kan zijn dankzij een ‘verlaatje’. “Die twee uurtjes maken dus een groot verschil.” 

Maar bij Vibes twijfelt Sam Hofstaetter of Rotterdam wel echt klaar is voor een groter aanbod aan clubs. “Als er nieuwe clubs openen, merk je ook dat die niet meteen goed lopen en er niet meteen heel veel mensen naartoe gaan.” 

En het festivalseizoen vormt concurrentie, ziet Nina Hooimeijer van Bird. “Er kan nog wel wat bij, maar mensen kunnen hun geld wel maar een keer uitgeven”.

Ook de bezoekers van de Huiskantine, Vibes en Bird hebben hun mening klaar. Bekijk hier de reportage: 

beeld: youtu.be

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Wat zijn de belangrijkste opgaven en waar liggen kansen voor samenwerking? Samen met presentator Riek Bakker praten ze over de ruimtelijke inrichting van Nederland.

  Venue: Nieuwe Instituut
  Datum:
 • Hoe ben jij onderdeel van de natuur in deze stad? Kom mee filosoferen met een goed glas wijn alsof je om 1 uur ’s nachts nog ergens aan de keukentafel zit.

  Venue: OASE Rotterdam
  Datum:
 • Van 27 maart t/m 2 april 2023 zal op vijf locaties verspreid door Rotterdam kunst van wereldformaat te zien zijn.

  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam