Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
000025-Hilde-Speet-14
Lloydkwartier, ‘Please, Do Not Run’ (Pip Passchier)

Hoe ontstond bij jou het idee voor Stadsstukken?

“Het begon met de vraag: wat is de rol van een jonge ontwerper als de stad verdicht? In de jaren ’80 had Rotterdam 4000 inwoners per vierkante kilometer en in 2008 waren dat er 7500. Maar om het in perspectief te plaatsen: Amsterdam heeft er 14.000 en Parijs 33.000 per vierkante kilometer. Wat dat betreft is Rotterdam nog een ander geval. Maar de verdichting zet door en dat heeft zijn weerslag de openbare ruimte. Dus juist nu moeten we nadenken over de invulling van de openbare ruimte, voordat die helemaal volgebouwd is.”

“In Frankrijk heb je het evenement Horizons Sancy, in de buurt van Clermont-Ferrand. Ieder jaar worden daar twaalf kunstenaars uitgenodigd om iets te doen in de natuur, in een gebied ongeveer zo groot als de regio Rijnmond. Ik ben daar een paar keer geweest en merkte iedere keer: doordat er een laag wordt toegevoegd aan de bestaande omgeving, sta je meer stil bij die omgeving. Dat effect wilde ik vertalen naar onze stedelijke context.”

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profile pic VB

Fay van der Wall

Fay van der Wall (1983) werkt als freelance schrijver en maker. Schrijft voor Vers Beton over popcultuur, kunst, muziek, media en de stad

Profiel-pagina
hilde_speet

Hilde Speet

Fotograaf / Illustrator

Na haar grafische afstuderen in 2014 aan de WDKA begon Hilde Speet toch ook maar met fotograferen.

Profiel-pagina