Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
MarkvanWijk-Armoedechallenge-bovenbeeld
Beeld door: beeld: Mark van Wijk

Midden in wat politici het zomerreces noemen en journalisten komkommertijd, kregen alle 45 Rotterdamse gemeenteraadsleden een ongebruikelijke vraag: “Kunt u leven van € 50 per week?” Was het antwoord nee, dan kwam de vervolgvraag: waarom verwachten we dat dan wel van de 100.000 Rotterdammers die schulden hebben en de ruim 22 duizend Rotterdamse kinderen die in armoede leven? Was het antwoord ja, dan volgde een uitdaging: bewijs het maar.

De uitdaging kwam van stichting Warm Rotterdam. De organisatie wil hiermee meer aandacht voor armoede en schuldenproblemen in de stad genereren. Ervaringsdeskundigen – mensen die uit eigen ervaring weten hoe het is om in Rotterdam in armoede te leven – staan centraal in de aanpak van Warm Rotterdam.

De timing van de challenge was bewust, want raadsleden kregen zo tijdens hun vakantie genoeg bedenktijd. En de landelijke en lokale media besteedden aan het einde van de nieuwsluwe zomerperiode uitgebreid aandacht aan het project.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Adriaan

Adriaan de Jonge

Adriaan de Jonge (1994) is politiek filosoof en journalist. Groeide op langs de Rijn, reisde af naar het zuiden voor een studie in Maastricht en vertrok daarna met de stroom mee naar de enige echte Maasstad. Hij bijt zich graag vast in netelige maatschappelijke kwesties en is lichtelijk geobsedeerd met vraagstukken over werk, inkomen en ongelijkheid.

Profiel-pagina
avatar-mark-van-wijk

Mark van Wijk

Illustrator

Met een achtergrond als grafisch ontwerper en een grote interesse in illustratief werk maakt Mark van Wijk dingen graag mooier dan ze zijn. Daarbij is er, wat Mark betreft, altijd wel ergens een grap uit te halen.

Profiel-pagina