Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Vlucht-september-2017-©Ossip451
Beeld door: beeld: Ossip van Duivenbode

Wie het Schieblock niet kent van de beeldbepalende gele Luchtsingel aan de straatkant of de Biergarten en nachtclub Annabel aan de andere kant, kent het waarschijnlijk van de kweektuin DakAkker en café Op ’t Dak, op de zevende verdieping van het gebouw. 

In de bloeiende daktuin op het dak van het Schieblock –  ’s zomers vol eetbare bloemen, kruiden, groenten en insecten – hoor je de echo’s van de claxons op de weg beneden, een langsrijdende trein, af en toe een malende koffiemachine en… “hoor je dat?” vraagt dakboer Wouter Bauman. “Een slechtvalk paartje!” Hij wijst naar het gebouw aan de andere kant van de Schiekade, waar de twee roofvogels hun nest gebouwd hebben.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Adriaan

Adriaan de Jonge

Adriaan de Jonge (1994) is politiek filosoof en journalist. Groeide op langs de Rijn, reisde af naar het zuiden voor een studie in Maastricht en vertrok daarna met de stroom mee naar de enige echte Maasstad. Hij bijt zich graag vast in netelige maatschappelijke kwesties en is lichtelijk geobsedeerd met vraagstukken over werk, inkomen en ongelijkheid.

Profiel-pagina
Ossip

Ossip van Duivenbode

Fotograaf

Ossip van Duivenbode (1981) is architectuurfotograaf. “Architectuur en stedenbouw zijn volledig in mijn bestaan verwikkeld. Als ik door een stad loop, ben ik continu aan het observeren. Wat is de invloed van een gebouw op de omgeving, wat zijn interessante details, hoe verhouden die zich tot de mensen?”

Profiel-pagina