Ga naar de inhoud

“Behoud de energie van het Schiekadeblok, ontwikkel samen met ondernemers”

De ondernemers uit het Schiekadeblok lanceren een ondernemersvereniging op woensdagavond 16 oktober, om een gesprekspartner te zijn in de herontwikkeling van hun gebied. Als de gemeente werkelijk de waarde van de huidige ondernemers erkent en de energie wil behouden, moet ze samen met ons aan de slag, betoogt Valerie Kuster.

Schieblok-1605×900
beeld: Frank Hanswijk

Na meer dan 10 jaar staat het bijna te gebeuren. Het Schiekadeblok, ‘t meest oostelijke stukje van Rotterdam Central District (RCD), begrensd door de Schiekade, Schiestraat, Delftsestraat en Delftseplein, wordt herontwikkeld. Wij noemen dat stukje District East.

In tijden van economische crisis, de opkomst en neergang van vastgoedbonzen, topambtenaren en wethouders, gebeurden hier geweldige dingen. In District East werd het nieuwe Rotterdam geboren. Het Rotterdam waarmee de gemeente grote corporates overhaalt om zich weer te vestigen in het centrum. Waar onze stedelijke persofficier graag journalisten naar toe stuurt voor mooie artikelen in buitenlandse pers. Waar je struikelt over de toeristen met lovende cityguides in de hand. Waar Rotterdammers trots op zijn.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures