Ga naar de inhoud

“Behoud de energie van het Schiekadeblok, ontwikkel samen met ondernemers”

De ondernemers uit het Schiekadeblok lanceren een ondernemersvereniging op woensdagavond 16 oktober, om een gesprekspartner te zijn in de herontwikkeling van hun gebied. Als de gemeente werkelijk de waarde van de huidige ondernemers erkent en de energie wil behouden, moet ze samen met ons aan de slag, betoogt Valerie Kuster.

Schieblok-1605×900
beeld: Frank Hanswijk

Na meer dan 10 jaar staat het bijna te gebeuren. Het Schiekadeblok, ‘t meest oostelijke stukje van Rotterdam Central District (RCD), begrensd door de Schiekade, Schiestraat, Delftsestraat en Delftseplein, wordt herontwikkeld. Wij noemen dat stukje District East.

In tijden van economische crisis, de opkomst en neergang van vastgoedbonzen, topambtenaren en wethouders, gebeurden hier geweldige dingen. In District East werd het nieuwe Rotterdam geboren. Het Rotterdam waarmee de gemeente grote corporates overhaalt om zich weer te vestigen in het centrum. Waar onze stedelijke persofficier graag journalisten naar toe stuurt voor mooie artikelen in buitenlandse pers. Waar je struikelt over de toeristen met lovende cityguides in de hand. Waar Rotterdammers trots op zijn.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Dit is hoe criminele winsten via Rotterdams vastgoed worden witgewassen

  • Economie en ondernemerschap

  Onderzoek In totaal zijn er 84 offshore -bedrijven die Rotterdams vastgoed bezitten of financieren via…

 • Acht Rotterdammers om in 2023 in de gaten te houden

  • Economie en ondernemerschap

  Wie gaan er in 2023 voor ophef zorgen, een sleutelrol vervullen of met iets bijzonders…

 • Worstelen met warmtenetten

  • Economie en ondernemerschap

  Rotterdam en omgeving wil zoveel mogelijk woningen aansluiten op stadsverwarming, om zo de klimaatdoelen te…

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam