Ga naar de inhoud

Bouw op Zuid voor de happy many, niet de happy few

Binnenkort worden er naast het Zuiderpark 84 rijtjeswoningen uit de grond gestampt. Waarom kiezen we op zo’n centraal punt wederom voor een Klein Barendrecht, terwijl er volop behoefte aan grootstedelijke architectuur is, vraagt Rodney Kastelan zich af.

versbeton_opinierubriek-03
beeld: Michael van Kekem

Het twitteraccount Wonen in Rotterdam stuurde recent een afbeelding de wereld in van nieuwbouwproject ‘In het Park’, vlak naast Zuiderpark. Met de beste duurzame bedoelingen worden daar een schamele 84 rijtjeswoningen met voor- en achtertuin uit de grond gestampt. Als op een van de meest centrale plekken van Rotterdam – middenin het groen, vlakbij Ahoy’ en Zuidplein en perfect ontsloten – zo’n Klein Barendrecht verrijst … wat betekent dat dan voor de rest van Rotterdam?

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam