Ga naar de inhoud

Hoe Rotterdam Pride worstelt met kritiek — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Met het thema House of Colours vierde Rotterdam Pride afgelopen week de diversiteit en inclusiviteit in de stad. Maar juist het gebrek aan inclusiviteit van de Pride werd zaterdag bekritiseerd tijdens een tegendemonstratie.

CK2A2600
beeld: Fleur Beerthuis

Bij de start van de Rotterdam Pride Walk galmt de stem van Duncan Laurence euforisch over het plein bij Leuvehoofd, onderaan de Erasmusbrug. Het stormt flink, maar de zon schijnt. Tal van Rotterdammers die in het lhbt+-spectrum vallen, zijn uitgedost met vlaggen en spandoeken, klaar om hun seksuele diversiteit te uiten en te vieren tijdens de Pride Walk. Het thema van de Pride is dit jaar House of Colours, dat staat voor inclusiviteit en diversiteit van de stad. Maar juist bij de inclusiviteit van het evenement worden al jaren vraagtekens gezet. Dit jaar circuleerden er weken voorafgaand aan het evenement al kritische berichten op sociale media. Draagt Rotterdam Pride bij aan de emancipatie en acceptatie van alle Rotterdamse lhbt-plussers?

Al één reactie — discussieer mee!

  • Iets is pas letterlijk “inclusief” wanneer er ook ruimte is voor mensen die je niet mag, niet begrijpt of het gewoon mee oneens bent.

    Je zult gewoon moeten accepteren dat er nu eenmaal mensen bestaan waarmee je minder goed door één deur kunt.

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam