Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
CK2A2600
Beeld door: beeld: Fleur Beerthuis

Bij de start van de Rotterdam Pride Walk galmt de stem van Duncan Laurence euforisch over het plein bij Leuvehoofd, onderaan de Erasmusbrug. Het stormt flink, maar de zon schijnt. Tal van Rotterdammers die in het lhbt+-spectrum1 vallen, zijn uitgedost met vlaggen en spandoeken, klaar om hun seksuele diversiteit te uiten en te vieren tijdens de Pride Walk. Het thema van de Pride is dit jaar House of Colours, dat staat voor inclusiviteit en diversiteit van de stad. Maar juist bij de inclusiviteit van het evenement worden al jaren vraagtekens gezet. Dit jaar circuleerden er weken voorafgaand aan het evenement al kritische berichten op sociale media. Draagt Rotterdam Pride bij aan de emancipatie en acceptatie van alle Rotterdamse lhbt-plussers?

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. De afkorting lhbt staat voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender. De afgelopen jaren zijn er nieuwe letters aan dit rijtje toegevoegd, waaronder de I voor intersekse, Q voor queer, A voor aseksueel en P voor panseksueel. Inmiddels is het gangbaar om een plusje achter lhbt te plakken, om alle andere letters die bij de afkorting horen te erkennen. ↩︎
  2. De leus the first Pride was a riot refereert aan de Stonewall-rellen. Deze vonden in 1969 plaats in de wijk Greenwich Village in New York bij de politie-inval van de homobar Stonewall Inn. De bezoekers van de bar, voornamelijk homoseksuele mannen, lesbische vrouwen en travestieten besloten terug te vechten. De mensen die betrokken waren bij de rellen organiseerden zich vervolgens in activistengroepen om te strijden voor lhbt+-rechten. Dit leidde tot spontane protestmarsen en later tot georganiseerde Pride-marsen die wereldwijd navolging hebben gekregen. ↩︎
Manon

Manon Dillen

Manon (1992) is econoom en filosoof. Ze heeft haar hart verloren aan de stad die er geen schijnt te hebben.

Profiel-pagina
Fleur.2

Fleur Beerthuis

Fotograaf

Fleur Beerthuis studeerde aan de Willem de Kooning Academie en werkt nu als fotograaf. Ze vindt Rotterdammers geweldig. Door mensen te portretteren ziet zij een glimp van hun werelden. Ze is nieuwsgierig naar hoe andere mensen leven en denken. Met beelden probeert zij hun verhalen zo goed mogelijk over te brengen.

Profiel-pagina