Ga naar de inhoud

Ons Kent Ons: Haai Society in de Diergaarde — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De Haaienzaal van Blijdorp is vernieuwd en dat is reden voor een fuif. De aanwezige Haai Society blijkt te bestaan uit veel pakken, kittige jurkjes (sommige in dierenprint), opgespoten lippen en een enkele leren broek. 

FleurBeerthuis-VersBeton-OKO-Oceanium-1
beeld: Fleur Beerthuis

“Haai!”, begroeten twee identieke dames voor de ingang van het Oceanium in Blijdorp het publiek. Ze houden ludiek bedoelde bordjes omhoog met hun welkomstgroet. Ook in de uitnodiging vlogen de woordgrappen vlogen je al om de oren: ‘We horen graag of je aanwezig wilt zijn bij dit Haai-Society event.’

De borrel heet Roze Bubbels en Haaien en de tunnel van het Oceanium staat dan ook vol met mensen met in hun hand een glaasje roze bubbels. De haaienzaal zelf is nog gesloten. De akoestiek van een glazen tunnel is zoals je verwacht, dus het is – toepasselijk voor de dierentuin – een kakofonische bedoening.

Leuk detail: je kunt stiekem gesprekken van je overburen afluisteren door dichtbij het gebogen glas te gaan staan. Dit lukt alleen niet, omdat een perswoordvoerder net het moment aangrijpt om haar netwerk uit te breiden met ondergetekende.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam