Ga naar de inhoud

Ons Kent Ons: Pride Zwemmen — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Tijdens Rotterdam Pride werden afgelopen weekend tientallen evenementen georganiseerd. Ferrie besloot de drukte van de stad achter zich te laten en trok in zijn Speedo naar Spijkenisse voor een lhbt+-zwemavond.

prideswim-vb-kjazbec-28
beeld: Katarina Jazbec

Helemaal in Spijkenisse! Tijdens de Rotterdam Pride is er dit jaar een speciale lhbt+-zwemavond , maar daarvoor moet je wel een half uur in de metro. “Deelnemers mogen in zwemkleding komen waar zij zich prettig in voelen”, volgens de omschrijving van het evenement. Ik heb m’n donkerblauwe Speedo meegenomen, fotograaf Katarina een zwempak in bruintinten. In de metro naar Spijk City bespreken we onze ‘strategie’. Best heftig: We betreden de comfortzone van de aanwezigen extreem dichtbij. Bovendien: hoe blijft je notitieblokje of spiegelreflexcamera droog?

Bij de receptie van het zwembad hangt een grote regenboogvlag. “Het is erg rustig”, zegt het meisje bij de kassa. “Er zijn zo’n tien mensen binnen.” Katarina en ik kijken elkaar aan. We voelen ons een beetje indringers. Als ik ben omgekleed treuzel ik, drentel door de gangen van het complex. Optisport Rivièrabad Spijkenisse is best groot. Het Pride Zwemmen vindt plaats in het recreatiebad, in subtropische sfeer. Een enorme opblaasflamingo en -eenhoorn eisen onze aandacht op zodra we het recreatiebad betreden. Verder is het zwembad leeg. Twee jonge badmeesters rommelen wat aan een schoonmaakmachine. Er staat een rolstoel langs de kant. Achterin zitten twee mensen bij de horeca. De overige aanwezigen zitten gezellig samen in een bubbelbad. Daar passen Katarina en ik niet bij. Niet fatsoenlijk althans. We besluiten de opblaasflamingo en -eenhoorn in te zetten om het ijs te breken.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures