Ga naar de inhoud

Ons Kent Ons: Pride Zwemmen — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Tijdens Rotterdam Pride werden afgelopen weekend tientallen evenementen georganiseerd. Ferrie besloot de drukte van de stad achter zich te laten en trok in zijn Speedo naar Spijkenisse voor een lhbt+-zwemavond.

prideswim-vb-kjazbec-28
beeld: Katarina Jazbec

Helemaal in Spijkenisse! Tijdens de Rotterdam Pride is er dit jaar een speciale lhbt+-zwemavond , maar daarvoor moet je wel een half uur in de metro. “Deelnemers mogen in zwemkleding komen waar zij zich prettig in voelen”, volgens de omschrijving van het evenement. Ik heb m’n donkerblauwe Speedo meegenomen, fotograaf Katarina een zwempak in bruintinten. In de metro naar Spijk City bespreken we onze ‘strategie’. Best heftig: We betreden de comfortzone van de aanwezigen extreem dichtbij. Bovendien: hoe blijft je notitieblokje of spiegelreflexcamera droog?

Bij de receptie van het zwembad hangt een grote regenboogvlag. “Het is erg rustig”, zegt het meisje bij de kassa. “Er zijn zo’n tien mensen binnen.” Katarina en ik kijken elkaar aan. We voelen ons een beetje indringers. Als ik ben omgekleed treuzel ik, drentel door de gangen van het complex. Optisport Rivièrabad Spijkenisse is best groot. Het Pride Zwemmen vindt plaats in het recreatiebad, in subtropische sfeer. Een enorme opblaasflamingo en -eenhoorn eisen onze aandacht op zodra we het recreatiebad betreden. Verder is het zwembad leeg. Twee jonge badmeesters rommelen wat aan een schoonmaakmachine. Er staat een rolstoel langs de kant. Achterin zitten twee mensen bij de horeca. De overige aanwezigen zitten gezellig samen in een bubbelbad. Daar passen Katarina en ik niet bij. Niet fatsoenlijk althans. We besluiten de opblaasflamingo en -eenhoorn in te zetten om het ijs te breken.

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek voor Rotterdam

We kunnen deze artikelen alleen maken dankzij onze leden. Lees onbeperkt alle artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Didier Eribon is internationally renowned for his groundbreaking work Returning to Reims. Part memoir, part social and political theory, the book caused a stir in France and approached cult status in Germany, where it touched a nerve with its central premise that the mainstream left is to blame for pushing the working classes towards the far right and nationalism.

  Venue: De Dépendance, OASE
  Datum:
 • Brutus Space presenteert deze zomer een nieuwe, dynamische editie van Wild Summer of Art. Naast een expositie van 50 Rotterdamse hedendaagse kunstenaars omvat deze editie een uitgebreid publieksprogramma vol evenementen, screenings en performances.

  Venue: Brutus
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Het hoofd marketing & communicatie ontwikkelt en werkt aan het marketingbeleid van MOMO Festival, MOMO Concerts en MOMO Create  en is eindverantwoordelijk voor de uitvoering ervan, waarbij het optimaliseren van het publieksbereik centraal staat.

 • Het bedrijfsbureau is de uitvoeringsorganisatie van de koepelcoöperatie Energie van Rotterdam. Met een klein team werken we dagelijks aan de ondersteuning van de energiecoöperaties, het realiseren van energieprojecten en het behartigen van de belangen in de stad.

 • The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een cursuscentrum voor written (en soms ook een beetje spoken) word. Ook is het een ontmoetingsplek voor jonge schrijvers, boekennerds en intersectionele feministen.

 • Bekijk alle vacatures