Voor de harddenkende Rotterdammer
02-VB-Ossip-van-Duivenbode-Skyline-2019
Beeld door: beeld: Ossip van Duivenbode

Wie heeft de hoogste? Het is een wedstrijdje waarin Rotterdam al jarenlang de enige serieuze deelnemer is. Met de bouw van de Zalmhaventoren (215 meter) wordt een nieuw Nederlands hoogterecord gevestigd. En na de aankondiging dat Rotterdam in de toekomst tot een hoogte van 250 meter mag bouwen, blijven we nog wel even verzekerd van de titel ‘hoogbouwstad van Nederland’.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. De Alexanderknoop is het OV-knooppunt bij het Alexanderstation ten noordoosten van Rotterdam. Het gebied ligt tussen de A16 en A20 en strekt zich uit over ongeveer 1 vierkante kilometer ten oosten van het station tot aan de Capelseweg en het bedrijventerrein ten westen van het station.

    Een wens van het college van Burgemeester en Wethouders is om vanaf 2020 geld te reserveren voor de aanpak van de buitenruimte van de Alexanderknoop. ↩︎

SaskiaNaafs_VB

Saskia Naafs

Saskia Naafs (1984) is stadssocioloog en onderzoeksjournalist voor Investico, platform voor onderzoeksjournalistiek. Ze woont in Rotterdam en schrijft het liefst over steden. Haar artikelen verschenen onder meer in De Groene Amsterdammer, Trouw en Het Parool.

Profiel-pagina
Ossip

Ossip van Duivenbode

Fotograaf

Ossip van Duivenbode (1981) is architectuurfotograaf. “Architectuur en stedenbouw zijn volledig in mijn bestaan verwikkeld. Als ik door een stad loop, ben ik continu aan het observeren. Wat is de invloed van een gebouw op de omgeving, wat zijn interessante details, hoe verhouden die zich tot de mensen?”

Profiel-pagina