Ga naar de inhoud

Streetart Afrikaanderwijk kent wel degelijk gelaagdheid

De werken die in de Afrikaanderwijk zijn aangebracht tijdens POW!WOW! zijn geen ‘urban styling’ en citymarketing maar boeiend en cultureel relevant werk, betoogt organisator Jaap van der Doelen. Hij licht de achtergrond van de werken toe. 

MarcellaHomsma_12
beeld: Marcella Homsma

Het artikel Hoe Insta-kunst de stad in de uitverkoop zet dat deze week op Vers Beton verscheen – een scherp opinie-artikel van Sandra Smets – plaatst een aantal interessante kanttekeningen bij de huidige streetart-boom in Rotterdam. Hierin vraagt zij zich af of dergelijke publieke kunst nog wel kunst genoemd mag worden, zeker wanneer citymarketing en het scoren van Instagram-likes de voornaamste beweegreden lijkt te zijn achter het kunstwerk, in plaats van prikkelen, expressie van de maker, of het overbrengen van een idee. Zo een kritische houding, vinden wij als curator van werken die hopen te prikkelen of verwonderen, absoluut te prijzen.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam