Ga naar de inhoud

Vers Beton LIVE gemist? Kijk de talkshow hier terug! — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In deze vierde talkshow spraken we over de toekomst van de nachthoreca. Ook nam Wim Pijbes van filantropische Stichting Droom & Daad plaats op de interviewstoel. Dankzij de livestream van OPEN Rotterdam kun je de talkshow deze keer in z’n geheel terugkijken.  

beeld: www.youtube.com

De afgelopen maanden onderzochten journalisten Maurice Geluk en Tara Lewis waarom het  nachtleven van Rotterdam verschraald is. Als opening van de talkshow vertelde Tara Lewis over hun bevindingen in het dossier #horecaopdefles.

Daarna schoven D-66 raadslid Elene Walgenbach, ondernemer Mitchell Hettema (Plan C/de Huiskantine) en Marco Bunk van belangenorganisatie Koninklijke Horeca Nederland aan, om het over de toekomst van de nachthoreca te hebben. “Ik heb een hele rij moties ingediend voor een beter nachtleven””, stelde Walgenbach. “Ik denk dat een dossier als Horeca op de Fles helpt, vooral omdat de burgemeester de artikelen niet zo leuk vond”. 

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures