Ga naar de inhoud

Zo gaan in Rotterdam de voetjes weer van de vloer — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De politiek mag dan een bruisend nachtleven voorstaan, het zijn uiteindelijk de ondernemers en bezoekers die dit voor elkaar moeten boksen. Wel kan de gemeente daarbij helpen. In dit afsluitende artikel zet Vers Beton de opdrachten op een rij die het nachtleven er bovenop moeten helpen. 


DSC01741-Hilde-Speet-10

club RTM

beeld: Hilde Speet

In de nachthoreca is het hard werken. Zoveel hebben de ruim vijftig gevoerde gesprekken met bij de nachthoreca betrokken partijen ons in ieder geval geleerd. Ondernemers hebben – naast restrictief horecabeleid vanuit de gemeente – te kampen met een scala aan uitdagingen. Neem concurrentie van het uitdijende festivalseizoen, DJ’s die almaar hogere gages vragen voor een uurtje draaien, het rookverbod, de verhoogde leeftijdsgrens voor alcohol, gestegen huurprijzen, en strengere regels rond brandveiligheid en geluidsisolatie. 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures