Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
aboutaleb_anti_radicalisering
Beeld door: beeld: Rachel Sender

Mijn vader gaat er prat op dat zijn generatiegenoot burgemeester van Rotterdam is geworden. De hele eerste generatie beschouwt het als een soort collectieve prestatie (Ok, boomers). Dus krijgen Marokkaanse jongeren tot in den treure te horen dat als je maar je best doet, je uiteindelijk burgemeester van Rotterdam kunt worden. Dat wordt ook steeds in Den Haag gezegd. Niet alleen door linkse maar ook door rechtse partijen – kunnen ze mooi hun Marokkanenhaat mee camoufleren.

Maar vaak denk ik: wie wil er in hemelsnaam burgemeester worden, en ook nog eens van Rotterdam? Het is een mijnenveld van jewelste, in heel veel opzichten. Ik vraag me soms af of Aboutaleb zelf wel wist waar hij aan begon toen hij deze kant opkwam.

Aboutaleb is voorzitter van een college van zes partijen en maar liefst tien wethouders. Tien! In elk andere context had hij al lang al een samenscholingsverbod afgekondigd. Ik bedoel: tien Marokkanen op de hoek van de West-Kruiskade… tien anti-Zwarte Piet-demonstranten bij een sinterklaasintocht… tien Feyenoord-supporters voor het stadhuis…

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Lotfi el Hamidi

Lotfi el Hamidi

Lotfi El Hamidi (1986) is geboren en getogen in Delfshaven. Studeerde geschiedenis aan de Erasmus Universiteit. Probeert als redacteur in Amsterdam de ‘R’ terug te brengen in NRC.

Profiel-pagina
sender

Rachel Sender

Illustrator

Rachel Sender (illustrator) is nieuwsgierig naar mensen. Wat doen ze, waarom en hoe? Maar ook wil ze weten hoe wij als mensen ons gedragen in een stedelijke omgeving. Haar werk concentreert zich op die vragen. Dat maakt haar illustraties geschikt voor redactionele toepassingen. Door haar ervaring als grafisch ontwerper gaat ze vrij om met ruimte, verhouding en kleur. Het is fleurig en speels en maakt de kijker op slag medeplichtig.

Profiel-pagina