Ga naar de inhoud

Alexander D’Hooghe: “Rotterdam moet het lokale en het grootstedelijke met elkaar verbinden” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Hoe kun je Noord en Zuid beter verbinden en omliggende wijken laten profiteren van grote gebiedsontwikkeling? Vlaamse stedenbouwkundige Alexander D’Hooghe geeft Rotterdam als guest critic zijn visie, vrijdag op het Stadmakerscongres. Vers Beton reisde alvast met hem door de stad.  

_M8A0983_WEB_Willem de Kam
beeld: Willem de Kam

Het duurt slechts een paar uur voor Alexander D’Hooghe zijn eerste diagnose stelt: “Rotterdam is toch een hele grote haven met een klein stadje eraan. Het is een opeenstapeling van wijken, gelegen rondom een kosmopolitisch centrum,” zegt hij. En die wijken, die staan bovendien te vaak op zichzelf. Het zijn geïsoleerde pockets.

Al één reactie — discussieer mee!

  • Dank! Ik hoop dat Vers Beton ook aandacht besteed aan de inspirerende visie op Rotterdam Zuid die Francine Houben op
    Het Stadmakerscongres presenteerde. OA de dijk van Waalhaven tot Feyenoord City als een park inrichten, fantastisch idee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam