Ga naar de inhoud

De zeven gevaarlijkste Omfietsstraten van Rotterdam — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Rotterdam komt met nieuwe maatregelen om het fietsen veiliger te maken, zo werd deze week bekend. De Vers Beton-redactie nomineert zeven Omfietsstraten die bovenaan de lijst mogen.

vers_beton_maximdegilder_straten
beeld: Maxim de Gilder

Russisch roulette op de Nieuwe Binnenweg

Al 7 reacties — discussieer mee!

 • Even voor de zekerheid: minimaal de helft van de auteurs wilde schrijven over de Nieuwe Binnenweg he? Die bijna-dood-ervaring van mij bij Kralingen staat echt in geen relatie tot het constante fietsexorcisme op de Binnenweg.

 • Een voorbeeld van wél een goede fietsroute is Bergsingel-Noordsingel-Teilingerstraat: brede straten, niet teveel autoverkeer, fijn glad fietsasfalt, en slechts 1 stoplicht. Enige nadeel is dat je dan uitkomt achter het station in de chaos die Eeva beschrijft…

 • De West-Kruiskade is ook levensgevaarlijk voor fietsers. Je wordt er afgesneden, klemgereden en uitgetoeterd. En als je er wat van zegt – rustig aan, niet te boos, want dan is het einde helemaal zoek – krijg je als dank een serie scheldwoorden naar je hoofd en een extra stoot uitlaatgas om pal voor je nog even bovenop de rem te gaan staan.

 • > Toen laatst de tweejaarlijkse veiligheidsenquête van de gemeente in de bus lag, vinkte ik aan dat ik mij inderdaad wel eens onveilig voel in de buurt. Helaas gingen de vervolgvragen alleen over hangjongeren, met wie ik weinig problemen heb.

  EXACT DIT HAD IK OOK!!

 • De echt col in de buitencatagorie is natuurlijk de Brienenoordbrug, z’n buitencategorie dat het er eigenlijk nooit druk is behalve met voorbijrazend autoverkeer.

  Te vinden op heuvelsfietsen.nl, 27 meter hoog en max 4%

 • Voor de liefhebbers van data: op https://www.rtlnieuws.nl/zoek-het-op/datavisualisatie/2019-kruispunt-verkeersveiligheid-ongeluk-ongeval-gevaarlijk-verkeer-botsing-gewond-dode/8f49c208e01797381033a70b55fbac13/rotterdam kun je alle geregistreerde ongevallen van Rotterdam bekijken. Er is geen onderscheid naar mobiliteit/veroorzaker, maar het geeft een aardig beeld van waar het vaak verkeerd gaat.

  Fun fact: het kruispunt waar ik bijna dood ging, staat op nummer 2 van plekken met de meeste ongevallen. Nieuwe Binnenweg staat slechts op plek 3! Nummer 1 is voor de kruising Wolphaertsbocht / Dorpsweg.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Kom naar de EUR Sustainability Summit 2024 op 16 en 17 mei aan de Erasmus Universiteit! Laten we samen nadenken over de rol van universiteiten in het bevorderen van een rechtvaardige en duurzame samenleving. We zullen ook een beweging voor samenwerking binnen de Nederlandse academische gemeenschap aanmoedigen.

  Venue: Erasmus Woudestein Campus
  Datum:
 • TMC Holanda is op zoek naar hét zangtalent van Nederland. En jij kan hierbij zijn! 

  Venue: Theater Zuidplein
  Datum:
 • Uurtje Kunst is de maandelijkse gratis kunstlezing van Bibliotheek Rotterdam. Kunstkenner en cultuurhistoricus Hoo Man Chan geeft je telkens weer een nieuw verdiepend inzicht in een kunstwerk of kunstenaar. Deze maand: Ossop Zadkine.

  Venue: Centrale Bibliotheek Rotterdam
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam