Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Van der Steen licht dit toe aan de hand van twee observaties. Ten eerste dat het falen van projecten vaak niet ligt aan de ambitie maar aan de uitvoering. Ten tweede: hoe beoordelen we ambities? Wanneer is iets mislukt? “De rekening van een project is niet de kosten en baten, maar de publieke waarde”, benadrukt de hoogleraar.

“Ik raad de gemeente meer ambitie aan, maar dan echte ambitieuze ambitie.” De gemeente moet aandacht schenken aan de onbedoelde gevolgen van projecten, aan de waardevolle initiatieven die ontstaan in de rafelranden zoals bij het Schiekadeblok, en deze meenemen in de manier waarop ze projecten waardeert. “Geen angst voor de Rekenkamer en andere controlerende organen, maar meer ambitie tonen. Grote vergezichten verder brengen in kleine stappen.” In het minicollege legt Martijn van der Steen dit allemaal haarfijn uit.

Bron: beeld: www.youtube.com

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Profielfoto-Marianne-Klerk

Marianne Klerk

Marianne is historicus en journalist. Rotterdam is in haar ogen de mooiste stad van Nederland, waar eeuwen van stadsvernieuwing en -vernieling kriskras door elkaar lopen.

Profiel-pagina