Ga naar de inhoud

Ik hoef niet op vakantie want: de Kubuswoningen

Op vakantie? Nergens voor nodig. IkRotterdam tekent voor je uit waarom we gewoon in onze eigen stad moeten blijven. Bezoek bijvoorbeeld eens de kubuswoningen.

Versbeton_ikrotterdam_HetBlaakseBos
beeld: IkRotterdam

We reizen naar de uithoeken van de aarde om de mooiste gebouwen te bekijken. Je zou bijna vergeten dat onze eigen stad er vol mee staat. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de kubuswoningen. Begin met een selfie op de trap bij de Kolk en vervolg je weg via Overblaak onder de kubuswoningen door. Vergeet hier niet omhoog te kijken! Tussen al het groen en de boomvormige huizen waan je je even in het bos: Het Blaakse Bos. Aan het einde van de Overblaak zit het schaakstukken museum, met ’s werelds grootste collectie schaakstukken. Vergeet de tijd tijdens een potje schaak. Net vakantie toch?

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam