Ga naar de inhoud

Met de neefjes naar De Hoek

Ferrie gaat met zijn hond Gerrit en de neefjes met de Hoekse Lijn. De badplaats moet nog flinke stappen zetten op het gebied van gastvrijheid.

Ferrie schrijverscolumn
beeld: Elzeline Kooy

De hond is al 12, dus ik begon al bang te worden. Zou hij het nog meemaken, met de metro naar Hoek van Holland? Maar het wonder is geschied. De metro rijdt. Gerrit en ik zijn reuzeblij want we stappen in bij Coolhaven en we staan een half uur later in een andere wereld.

Dit moeten de neefjes ook meemaken natuurlijk! Het zijn er drie (6, 10 en 11 jaar oud) en denk gerust aan Kwik, Kwek en Kwak. Ze krijgen ondanks (of juist: vanwege?) hun deels Surinaamse achtergrond een ‘vrije Hollandse opvoeding’. Dit betekent dat ze de boel afbreken als je niet uitkijkt.

Mijn taak is het hen af en toe op sleeptouw te nemen voor een cultuurhistorisch verantwoord uitje. Met het OV natuurlijk. Dat vinden ze een hele belevenis, want heel anders dan in die dikke SUV van m’n zus. We gaan dus regelmatig met de trein/bus/metro naar een kasteel/kerk/tentoonstelling.

Helaas staan vanwege kinderterreur enkele musea op de Zwarte Lijst. Zoals Naturalis in Leiden, waar de neefjes ooit een attractie onklaar maakten en meisjes in Petit Bateau-jurkjes heel erg hebben laten huilen. Dat was tot daaraantoe, ik bedoel: maken die mutsen ook ’s wat mee, dit zijn nou jongens uit Rotterdam! Maar daarna wegrennen en je oom achterlaten met boze kak-ouders kan niet worden getolereerd.

Al 2 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam