Ga naar de inhoud

Podcast Coolsingelpraat #5: Het grote afvaldebat — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Volgens veel Rotterdammers wordt de stad steeds smeriger, maar wat kunnen we daar aan doen? Hierover spraken we in Coolsingelpraat #5 met raadslid Stephan van Baarle (Denk) en wethouder Buitenruimte Bert Wijbenga. “We gaan zorgen dat je binnen een week van je grofvuil af kan.” 

Abonneer je op ons podcastkanaal via Spotify, iTunes, Stitcher of Soundcloud.

Naast ongeveer de helft van de vuilnisbakken vuilnis staat afval, inventariseerde de gemeente. Het aantal meldingen steeg het afgelopen jaar ook explosief: sinds 2014 van 454 meldingen naar 54.576 meldingen. Zowel wethouder Wijbenga als raadslid Stephan van Baarle vinden dat de afvalproblematiek in Rotterdam gronding aangepakt moet worden. Maar over de manier waarop, zijn zij het níet eens.

Daar waar zijn voorganger Joost Eerdmans – in de nota Schone Stad – de nadruk legde op meer handhaving en containers, zet Wijbenga in op boetes en gedragsverandering. “De wethouder heeft mooie ambities. Maar die kan hij helemaal niet waarmaken als er tegelijkertijd zo flink gesneden wordt in het budget voor Stadsbeheer”, reageerde Van Baarle op de plannen van de wethouder. Het budget voor Stadsbeheer gaat deze collegeperiode namelijk met 17 miljoen euro omlaag.

Al 3 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam