Ga naar de inhoud

Stadsarchitect Aarhus Stephen Willacy: “Neem alle beslissingen voor de nieuwe Cultuurcampus op Zuid samen met bewoners” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De stadsarchitect van de Deense ‘second city’ Aarhus sprak afgelopen vrijdag op het Stadmakerscongres. In zijn stad is recent veel geld geïnvesteerd in cultuurgebouwen. Hoe kijkt Stephen Willacy naar de stadsontwikkeling van Rotterdam? 

_M8A1330_WEB_Willem de Kam
beeld: Willem de Kam

Stephen Willacy werd in 2012 stadsarchitect van Aarhus maar is naar eigen zeggen verknocht aan de Rotterdamse skyline. “Zag Aarhus er maar zo uit, denk ik vaak bij mezelf!” Hij is opgeleid in Engeland als architect maar woont al 34 jaar in de tweede stad van Denemarken met 350.000 inwoners. Veel bedrijven in de windmolenindustrie hebben er hun hoofdkantoor. In 2017 was Aarhus de Europese culturele hoofdstad. Op uitnodiging van AIR was hij in Rotterdam voor het Stadmakerscongres.

Al één reactie — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam