Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
versbeton_politiek-30dec2020-01
Beeld door: beeld: Michael van Kekem

Symbolisch was het wel, de presentatie van het Rotterdams Klimaatakkoord, eind november: ook in de smerigste stad van Nederland, met een haven die goed is voor twintig procent van de landelijke CO2-uitstoot, staat klimaatverandering nu echt op de kaart. Na een half jaar onderhandelen kwamen ruim honderd partijen tot een lijst van 49 ‘klimaatdeals’. Die maatregelen moeten de CO2-uitstoot in 2030 hebben gehalveerd – mits alle goede voornemens worden uitgevoerd.

Dit jaar volgden de berichten over klimaatingrepen elkaar in hoog tempo op. Er waren berichten over bussen die rijden op stroom, en over walstroom voor schepen in de haven. Op de Maasvlakte draait sinds kort de grootste windmolen ter wereld. En niet te vergeten, in vijf Rotterdamse wijken  wordt nu nagedacht over een toekomst zonder gas.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Guido van Eijck

Guido van Eijck

Guido van Eijck (1987) is freelance journalist. Zijn stukken verschenen in onder meer De Groene Amsterdammer, de Volkskrant, het Financieele Dagblad en Die Zeit. Voor Vers Beton schrijft hij elke maand een analyse over de Rotterdamse politiek.

Profiel-pagina
michael van kekem portret

Michael van Kekem

Illustrator

Michael van Kekem (1985) werkt als illustratief ontwerper en printmaker. Zijn werk bestaat uit het maken en creëren van redactionele illustraties, boeken, huisstijlen, artwork voor animaties, prints en producten zoals Very Manly Pins. Zeefdruk, digitale en handgetekende elementen zijn belangrijke aspecten in zijn werk.

Profiel-pagina