Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
4121_24174-4-4
Beeld door: beeld: Ary Groeneveld - Stadsarchief Rotterdam

Het is een soort reünie in Leeszaal West. “Gaston! Ik herkende je eerst niet!” Er volgt een omhelzing. “Ruud! Ja! Ik had zoiets: Ik wil die ouwe filmpies wel eens zien. Maar ik zie ineens allemaal koppen die ik allang kwijt was joh!” “Er zijn er ook veel overleden,” concluderen de twee oude strijdmakkers, “maar de harde kern van de Aktiegroep is er!”

Het thema van deze film- en discussieavond is ‘Strijd om de Stad’, onderdeel van de manifestatie ‘West Side Stories’, georganiseerd door OMI. Tussen 21 november en 22 december staat het Oude Westen in het teken van de roemruchte stadsvernieuwing in de wijk vanaf de jaren ’70. De manifestatie gaat veel over geschiedenis, maar ook nieuwe perspectieven op architectuur en samenleving komen aan bod. Ook wordt het boek ‘Stadsvernieuwing in Rotterdam – 50 jaar bouwen in de buurt’ uitgebracht.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Ferrie

Ferrie Weeda

Ferrie Weeda (1977) studeerde geschiedenis en Nederlands. Zijn wieg stond aan de Coolhaven – nog steeds zijn domein. Ferrie houdt van publiek en van de stad. Hij is voorzitter van BuurtBestuurt Coolhaveneiland. Als stadsgids en schrijver deelt hij zijn betrokken en bevlogen verhalen over geschiedenis, samenleving en cultuur. Gerrit, Ferries jack-russell uit Tiel, is vernoemd naar Erasmus.

[email protected]

Profiel-pagina