Ga naar de inhoud

Een realistische droom voor Rotterdam Zuid — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Architect Francine Houben (Mecanoo) begon drie jaar geleden op eigen initiatief aan een nieuw Perspectief op Zuid. Niet het zoveelste plan om ‘achtergesteld Zuid’ er bovenop te helpen, maar een integrale visie om haven en stad weer met elkaar te verbinden. “Dit plan is ook een beetje een cadeau voor Zuid.”

_MG_3310FrancineHouben
beeld: Geisje van der Linden

Op het recente Stadmakerscongres presenteerde Francine Houben, creatief directeur van het gerenommeerde architectenbureau Mecanoo, haar Perspectief op Zuid. De presentatie had als prikkelende ondertitel, ‘Rotterdam-Zuid, mooie stad achter de dijken’. Het gaf meteen aan dat dit verhaal niet over de tekortkomingen van Zuid gaat, maar over een lonkend vergezicht voor het stadsdeel. 

Al één reactie — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam