Voor de harddenkende Rotterdammer
VB-Fleur-Beerthuis-Ellen-Schindler-2
Beeld door: beeld: Fleur Beerthuis

Wie googlet op afbeeldingen van architectenbureau De Zwarte Hond, ziet tussen de beelden van hun projecten ook een foto van negen mannen in pak: de partners van het bureau, in 2015. Een treffend beeld voor de scheve man-vrouwverhouding in de architectuurwereld [zie kader hieronder]. “Toen ik hier een jaar geleden begon besefte ik al snel dat het onderzoeken en opzetten van inclusiviteitsbeleid éen van mijn taken moest worden,” zegt Ellen Schindler, partner nummer tien en de eerste vrouw in de top van De Zwarte Hond. 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Profielfoto-Marianne-Klerk

Marianne Klerk

Marianne is historicus en journalist. Rotterdam is in haar ogen de mooiste stad van Nederland, waar eeuwen van stadsvernieuwing en -vernieling kriskras door elkaar lopen.

Profiel-pagina
Fleur.2

Fleur Beerthuis

Fotograaf

Fleur Beerthuis studeerde aan de Willem de Kooning Academie en werkt nu als fotograaf. Ze vindt Rotterdammers geweldig. Door mensen te portretteren ziet zij een glimp van hun werelden. Ze is nieuwsgierig naar hoe andere mensen leven en denken. Met beelden probeert zij hun verhalen zo goed mogelijk over te brengen.

Profiel-pagina