Ga naar de inhoud

IJsselmonde toont waar de verduurzaming van een doorsnee woonwijk op stuk loopt

De kenmerkende doorzonrijtjeswoningen uit de jaren ’60, zoals in Lombardijen, IJsselmonde en Het Lage Land, moeten nodig verduurzaamd worden: ze zijn nauwelijks geïsoleerd. In Tuinenhoven, een wijk in IJsselmonde met 25 procent particulier bezit, gebeurt dat nu bij zo’n 300 huizen. Is deze zorgvuldige aanpak een voorbeeld voor dit soort wijken?


VersBeton_SylvanaLansu_Ijsselmonde (8)

beeld: Sylvana Lansu

De gemetselde woningen – twee lagen met een plat dak – in de wijk Tuinenhoven, IJsselmonde, zijn grotendeels in bezit van wooncorporatie Woonbron. Ze worden gerenoveerd en verduurzaamd door projectontwikkelaar VORM en Woonbron. Maar zo’n 25 procent van de woningen in de wijk is particulier bezit. Ze liggen her en der tussen de huurwoningen en worden overgeslagen. Het lijkt onhandig: zo’n intensief traject starten, waarbij toch een kwart van de panden in de kou blijft staan.

Al één reactie — discussieer mee!

  • Ik kan u zeggen, dat de nieuwe gevels een kleine 10 centimeter naar buiten staan dan de woningen die niet zijn gedaan.
    Ja de woningen zijn nu redelijk tocht vrij en woonblokken die volledig zijn gedaan lijken nu net nieuwbouw.
    De koopwoningen (sorry) zien er nu niet uit, en ik denk dat het verkopen van deze woningen in de toekomst voor deze eigenaren wel eens nadelig kan uitpakken.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam