Voor de harddenkende Rotterdammer
VersBeton_IkRotterdam_Atlantikwall_museum
Beeld door: beeld: IkRotterdam

Deze keer pakte IkRotterdam de splinternieuwe metrolijn naar Hoek van Holland. Niet voor een winterse strandwandeling, maar voor een geschiedenisles over de Tweede Wereldoorlog in het Atlantikwall Museum.

Dit museum is gevestigd in een van de weinige overgebleven bunkers van de Duitse verdedigingslinie langs de Noordzee. In de verschillende kamers van de bunker vertellen soldaten aan de hand van voorwerpen en persoonlijke verhalen over het dagelijks leven. Erg interessant. Maar je moet er toch niet aan denken dat je de feestdagen daar moet doorbrengen…

Bekijk alle visuele columns van IkRotterdam

Klik hier

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

ikR_avatar_300x300 (1)

IkRotterdam

Illustrator

Het blog IkRotterdam.nl bestaat uit Evalien Lang, Ferry van Steijn en Marc Kolle. Sinds 2011 tekenen ze samen onder het motto ‘Ik hoef niet op vakantie want ik woon in Rotterdam’. Waarom naar verre oorden trekken als er al zoveel moois te zien valt in je eigen stad?

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.