Ga naar de inhoud

Ons Kent Ons: dineren bij Groenten Zonder Grenzen — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Elke woensdag strijden de vrijwilligers van Groenten Zonder Grenzen tegen eenzaamheid en voedselverspilling met een gratis feestmaal. Basia Dajnowicz schoof deze week aan en voelde zich er helemaal welkom als buitenbeentje.

FLB_20191218_O8A0558
Myrthe Frissen beeld: Florian Braakman

In Rotterdam bestaat er echte armoede. Dagelijkse honger tussen vuilnisbakken vol eten. Groente en brood dat vandaag niet naar de hoogste bieder is gegaan: morgen heb je er als verkoper niks meer aan, want de consument wil vers en blakend. Er mag geen deukje of vlekje in de penen zitten, een kromme komkommer mag oprotten en brood zonder versgebakken geur wordt aan de kant geschoven. Iedere week voert een groep vrijwilligers een strijd tegen deze scheefheid. Op woensdagavond zorgen zij voor gratis avondeten aan de Kipstraat in Rotterdam Oost: Groente Zonder Grenzen.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam