Ga naar de inhoud

Ons Kent Ons: dineren bij Groenten Zonder Grenzen — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Elke woensdag strijden de vrijwilligers van Groenten Zonder Grenzen tegen eenzaamheid en voedselverspilling met een gratis feestmaal. Basia Dajnowicz schoof deze week aan en voelde zich er helemaal welkom als buitenbeentje.

FLB_20191218_O8A0558
Myrthe Frissen beeld: Florian Braakman

In Rotterdam bestaat er echte armoede. Dagelijkse honger tussen vuilnisbakken vol eten. Groente en brood dat vandaag niet naar de hoogste bieder is gegaan: morgen heb je er als verkoper niks meer aan, want de consument wil vers en blakend. Er mag geen deukje of vlekje in de penen zitten, een kromme komkommer mag oprotten en brood zonder versgebakken geur wordt aan de kant geschoven. Iedere week voert een groep vrijwilligers een strijd tegen deze scheefheid. Op woensdagavond zorgen zij voor gratis avondeten aan de Kipstraat in Rotterdam Oost: Groente Zonder Grenzen.

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek voor Rotterdam

We kunnen deze artikelen alleen maken dankzij onze leden. Lees onbeperkt alle artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Didier Eribon is internationally renowned for his groundbreaking work Returning to Reims. Part memoir, part social and political theory, the book caused a stir in France and approached cult status in Germany, where it touched a nerve with its central premise that the mainstream left is to blame for pushing the working classes towards the far right and nationalism.

  Venue: De Dépendance, OASE
  Datum:
 • Brutus Space presenteert deze zomer een nieuwe, dynamische editie van Wild Summer of Art. Naast een expositie van 50 Rotterdamse hedendaagse kunstenaars omvat deze editie een uitgebreid publieksprogramma vol evenementen, screenings en performances.

  Venue: Brutus
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Het hoofd marketing & communicatie ontwikkelt en werkt aan het marketingbeleid van MOMO Festival, MOMO Concerts en MOMO Create  en is eindverantwoordelijk voor de uitvoering ervan, waarbij het optimaliseren van het publieksbereik centraal staat.

 • Het bedrijfsbureau is de uitvoeringsorganisatie van de koepelcoöperatie Energie van Rotterdam. Met een klein team werken we dagelijks aan de ondersteuning van de energiecoöperaties, het realiseren van energieprojecten en het behartigen van de belangen in de stad.

 • The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een cursuscentrum voor written (en soms ook een beetje spoken) word. Ook is het een ontmoetingsplek voor jonge schrijvers, boekennerds en intersectionele feministen.

 • Bekijk alle vacatures