Ga naar de inhoud

Provincie uit forse kritiek op Feyenoord City — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De provincie Zuid-Holland is zeer kritisch op de plannen voor Feyenoord City: er is te weinig rekening gehouden met de veiligheid. Ook past de beoogde hoeveelheid winkels en kantoren niet in de ruimtelijke plannen van de provincie. Dat blijkt uit een tot dusver onopgemerkt gebleven brief aan het Rotterdamse college van B en W. Hierdoor staat het vergunningtraject onder druk en loopt het plan vertraging op.


Vers-Beton-Daan Timmer-Feyenoord-City-Follow-Up

beeld: Daan Timmer

De provincie reageert in haar brief, die in bezit is van Vers Beton, Open Rotterdam en onderzoekscollectief Spit, op het (nog niet gepubliceerde) voorontwerp van het bestemmingsplan Feyenoord City. Hoewel de brief afgelopen zomer werd verstuurd, is de inhoud nog actueel, bevestigt een provinciewoordvoerder. De gemeente heeft haar plannen sindsdien niet veranderd. “Het is aan de gemeente Rotterdam om risico’s en benodigde maatregelen in beeld te brengen en eventueel het bestemmingsplan aan te passen.”

De stevige kritiek van de provincie is opvallend, omdat de gemeente in haar laatste voortgangsrapportage over Feyenoord City juist schrijft dat het vooroverleg over het bestemmingsplan “geen verrassingen” heeft opgeleverd. Afgelopen dinsdag werd duidelijk dat de bouw weer een jaar vertraging heeft opgelopen, onder meer door deze kritiek. Een eventueel nieuw stadion zou pas in 2025 openen, omdat de benodigde vergunningen nog lang niet rond zijn.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam