Voor de harddenkende Rotterdammer
vers_beton_elzeline_grassroot
Beeld door: beeld: Elzeline Kooy

Meer geld aanvragen dan nodig is? Successen lekker overdrijven? Of bezoekersaantallen iets te rooskleurig inschatten?

Tientallen Rotterdamse culturele organisaties zijn deze maand druk bezig met hun aanvraag voor het Cultuurplan 2021-2024.1 Dit jaar wordt namelijk weer bepaald hoe de gemeentelijke cultuursubsidie de komende vier jaar wordt verdeeld. Voor veel kunstinstellingen staan hun toekomstplannen en soms zelfs hun voortbestaan op het spel. 

Sommige instellingen hebben al decennia ervaring met het Cultuurplan, maar elke vier jaar zijn er altijd nieuwe organisaties die een gooi doen naar het subsidiegeld. Maar hoe verhoog je als nieuwkomer je kansen? We vroegen vier instellingen die in de periode 2017-2020 voor het eerst werden opgenomen in het Cultuurplan om een paar last minute tips.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. Hoe het Cultuurplan precies tot stand komt, staat uitgebreid omschreven op de website van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur. ↩︎
18209064_10154713209543195_6162322301411381250_o

Caterine Baeten

Programmamaker Vers Beton LIVE

Caterine Baeten combineert mediavraagstukken met politiek. Voorheen op de Coolsingel nu in de Tweede Kamer. Houdt zich ook bezig met het gebrek aan diversiteit in, onder andere, de cultuursector.

Profiel-pagina
logodriehonderdduizendtweetien

Elzeline Kooy

Illustrator

Elzeline Kooy (Rotterdam) studeerde in 2013 af als illustrator aan de Willem de Kooning Academie. In 2014 behaalde ze haar master aan Sint-Lukas (kunsthumaniora) in Brussel. Momenteel werkt ze als freelance illustrator voor onder andere magazines en online platforms, met specialisatie in beeldverhaal.

Profiel-pagina