Ga naar de inhoud

De beste manier om cultuursubsidie binnen te harken? We vroegen het aan vier jonge kunstinstellingen — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Spannende tijden in de Rotterdamse cultuursector: in 2020 wordt bepaald hoe de gemeentelijke cultuurgelden de komende vier jaar worden verdeeld. Tientallen organisaties – waaronder veel nieuwkomers – leveren deze maand hun aanvraag in. Wij vroegen vier jonge kunstinstellingen om tips en tricks. 

vers_beton_elzeline_grassroot
beeld: Elzeline Kooy

Meer geld aanvragen dan nodig is? Successen lekker overdrijven? Of bezoekersaantallen iets te rooskleurig inschatten?

Tientallen Rotterdamse culturele organisaties zijn deze maand druk bezig met hun aanvraag voor het Cultuurplan 2021-2024. Dit jaar wordt namelijk weer bepaald hoe de gemeentelijke cultuursubsidie de komende vier jaar wordt verdeeld. Voor veel kunstinstellingen staan hun toekomstplannen en soms zelfs hun voortbestaan op het spel. 

Sommige instellingen hebben al decennia ervaring met het Cultuurplan, maar elke vier jaar zijn er altijd nieuwe organisaties die een gooi doen naar het subsidiegeld. Maar hoe verhoog je als nieuwkomer je kansen? We vroegen vier instellingen die in de periode 2017-2020 voor het eerst werden opgenomen in het Cultuurplan om een paar last minute tips.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam