Voor de harddenkende Rotterdammer
Vers Beton – Laura Liza – Cultuurplan
Beeld door: beeld: Laura Liza

Bij veel van de culturele instellingen in de stad wordt op dit moment driftig gewerkt aan documenten waarin hun plannen voor de komende jaren uitgebreid beschreven en onderbouwd worden. Er staat veel op het spel: dit jaar wordt namelijk weer besloten welke culturele organisaties terechtkomen in het zogenaamde Cultuurplan, en dus de komende vier jaar kunnen rekenen op een subsidie van de gemeente. Alle instellingen die hier kans op willen maken, moeten hun aanvraag uiterlijk op 31 januari indienen.

Afgelopen oktober werd een ingrijpende verandering in dit Cultuurplan aangekondigd: het invoeren van de Rotterdamse Culturele Basis (RCB), die gevormd wordt door acht grote Rotterdamse instellingen – de Doelen, Theater Rotterdam, Luxor Theater, Theater Zuidplein, Museum Boijmans Van Beuningen, het Maritiem Museum, de Kunsthal en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Voor het eerst zijn deze acht instellingen nu al verzekerd van een subsidie voor de komende vier jaar; in totaal wordt ruim 42 miljoen euro per jaar over deze acht verdeeld.

Wat betekent dat voor de Rotterdamse cultuursector? Aan de hand van vijf vragen probeer ik dit te verduidelijken.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profile pic VB

Fay van der Wall

Fay van der Wall (1983) werkt als freelance schrijver en maker. Schrijft voor Vers Beton over popcultuur, kunst, muziek, media en de stad

Profiel-pagina
Laura Liza

Laura Liza

Illustrator

Laura Liza is een illustrator die altijd op zoek is naar de mooie details in het leven. Haar werk kan omschreven worden als vrouwelijk en kleurrijk, met een bijdehand randje. Naast illustratie uit ze zich ook graag in andere media, zoals ceramiek, textiel en animatie.

Profiel-pagina