Voor de harddenkende Rotterdammer
tweebossbuurt_01
Tweebosbuurt, Feijenoord. Beeld door: beeld: Frank Hanswijk

In 2016 werd de Woonvisie aangenomen en daarmee werd de sloop van 12.000 woningen in gang gezet. Nu zijn in een aantal Rotterdamse wijken de eerste gevolgen te zien, zoals in de Tweebosbuurt en het Oude Noorden. Ook in de Wielewaal, Charlois voeren Rotterdammers al jaren een verbeten strijd met hun verhuurder over de sloop van hun huis. Drie bewoners vertellen hun verhaal.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Teun van den Ende

Teun van den Ende

chef architectuur & stedelijke ontwikkeling

Teun van den Ende laat zich niet graag leiden door hypes, maar gaat juist op zoek naar de lange lijnen in de ontwikkeling van Rotterdam – en ook andere steden trouwens. Teun combineert populaire cultuur met historisch onderzoek naar de stad.

[email protected]

Profiel-pagina
frank hanswijk

Frank Hanswijk

Fotograaf

Frank Hanswijk (Rotterdam, 1971) is een Rotterdamse fotograaf. Hij ontwikkelde zich breed met werk in journalistiek, reclame, theater en architectuur. De laatste jaren concentreert zijn werk zich steeds meer op architectuur en landschap. Hij benadert de architectuur niet als object maar als plek waarin de mens, al dan niet op de foto aanwezig, een cruciale rol speelt.

Profiel-pagina