Ga naar de inhoud

Ik hoef niet op vakantie want: de Laurenskerk

Op vakantie? Nergens voor nodig. IkRotterdam tekent voor je uit waarom we gewoon in onze eigen stad moeten blijven. Bijvoorbeeld om de Laurenskerk ook eens van binnen te bekijken. 

Vers Beton – IkRotterdam – laurenskerk_interieur

De afgelopen week was IkRotterdam toe aan een moment van bezinning en bezocht daarom de Laurenskerk. Midden in het moderne centrum van de stad is dit laatgotische bouwwerk een stille getuige van de roerige geschiedenis van Rotterdam.

Dit vind je onder andere terug in de koperen toegangsdeuren van de kerk. De Italiaanse kunstenaar Giacomo Manzù maakte deze in de jaren zestig en beeldt hier de verschrikkingen van de oorlog en de vreugde van vrede uit.

De akoestiek van de Laurenskerk maakt haar zeer geschikt voor concerten, maar ook als er geen voorstellingen plaatsvinden, is het de moeite waard om binnen eens een kijkje te nemen. Wist je trouwens dat het grootste orgel van Nederland in de Laurenskerk staat?

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures