Voor de harddenkende Rotterdammer
Vers Beton – IkRotterdam – laurenskerk_interieur

De afgelopen week was IkRotterdam toe aan een moment van bezinning en bezocht daarom de Laurenskerk. Midden in het moderne centrum van de stad is dit laatgotische bouwwerk een stille getuige van de roerige geschiedenis van Rotterdam.

Dit vind je onder andere terug in de koperen toegangsdeuren van de kerk. De Italiaanse kunstenaar Giacomo Manzù maakte deze in de jaren zestig en beeldt hier de verschrikkingen van de oorlog en de vreugde van vrede uit.

De akoestiek van de Laurenskerk maakt haar zeer geschikt voor concerten, maar ook als er geen voorstellingen plaatsvinden, is het de moeite waard om binnen eens een kijkje te nemen. Wist je trouwens dat het grootste orgel van Nederland in de Laurenskerk staat?

Bekijk alle visuele columns van IkRotterdam

Bekijk alle visuele columns van IkRotterdam

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

ikR_avatar_300x300 (1)

IkRotterdam

Illustrator

Het blog IkRotterdam.nl bestaat uit Evalien Lang, Ferry van Steijn en Marc Kolle. Sinds 2011 tekenen ze samen onder het motto ‘Ik hoef niet op vakantie want ik woon in Rotterdam’. Waarom naar verre oorden trekken als er al zoveel moois te zien valt in je eigen stad?

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.