Voor de harddenkende Rotterdammer
Vers Beton – Ik rotterdam – Vlaggenparade
Beeld door: beeld: IkRotterdam

De afgelopen week trotseerde IkRotterdam de kou en maakte een wandeling langs de Vlaggenparade op de Boompjes. Daar langs het water wapperen de vlaggen van alle landen van de Verenigde Naties, ze verwelkomen zo alle wereldburgers in Rotterdam. We zijn immers van oudsher een migrantenstad, met inmiddels al meer dan 174 nationaliteiten.

De Vlaggenparade is ook een soort museum. Via QR-codes op de mast vind je naast de informatie over de landen en vlaggen ook verhalen van bekende Rotterdammers die komen uit het betreffende land. Een mooie plek om lekker weg te dromen, op reis naar verre bestemmingen of om de inwoners van je eigen stad gewoon wat beter te leren kennen.

Bekijk alle visuele columns van IkRotterdam

Bekijk alle visuele columns van IkRotterdam

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

ikR_avatar_300x300 (1)

IkRotterdam

Illustrator

Het blog IkRotterdam.nl bestaat uit Evalien Lang, Ferry van Steijn en Marc Kolle. Sinds 2011 tekenen ze samen onder het motto ‘Ik hoef niet op vakantie want ik woon in Rotterdam’. Waarom naar verre oorden trekken als er al zoveel moois te zien valt in je eigen stad?

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.