Ga naar de inhoud

Ik hoef niet op vakantie want: de Vlaggenparade

Op vakantie? Nergens voor nodig. IkRotterdam tekent waarom we gewoon in onze eigen stad moeten blijven. Bijvoorbeeld voor een wandeling langs de Vlaggenparade op de Boompjes. 

Vers Beton – Ik rotterdam – Vlaggenparade
beeld: IkRotterdam

De afgelopen week trotseerde IkRotterdam de kou en maakte een wandeling langs de Vlaggenparade op de Boompjes. Daar langs het water wapperen de vlaggen van alle landen van de Verenigde Naties, ze verwelkomen zo alle wereldburgers in Rotterdam. We zijn immers van oudsher een migrantenstad, met inmiddels al meer dan 174 nationaliteiten.

De Vlaggenparade is ook een soort museum. Via QR-codes op de mast vind je naast de informatie over de landen en vlaggen ook verhalen van bekende Rotterdammers die komen uit het betreffende land. Een mooie plek om lekker weg te dromen, op reis naar verre bestemmingen of om de inwoners van je eigen stad gewoon wat beter te leren kennen.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam