Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
KA_VersBeton_StefanieVermeiren-1685
Beeld door: beeld: Khalid Amakran

Nieuwe makers in de Rotterdamse cultuursector eisen steeds meer ruimte op. Toch zijn hun mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen beperkt. “Er is een plafond”, merkte Stefanie Vermeiren, die meer dan tien jaar bij diverse culturele instellingen en producenten werkte. Ze pakte de handschoen op, en kreeg de gemeente zover om te investeren in een nieuw, tweejarig pilotproject voor opkomende makers. Afgelopen weekend werd haar stichting IMPACT gelanceerd. 

“Bij organisaties zoals LantarenVenster en Theatergroep Siberia had je vroeger werkplaatsen waar nieuwe makers konden experimenteren. Veel van dat soort plekken zijn helaas wegbezuinigd”, vertelt Vermeiren over haar motivatie om IMPACT te starten. Dit initiatief is dan ook geboren uit noodzaak: “Ik kom steeds makers tegen die volgende stap willen zetten, naar bijvoorbeeld choreograaf of zakelijk leider. Maar laagdrempelige plaatsen waar je als talentvolle kunstenaar, ongeacht je achtergrond, zomaar kan binnenlopen en doorontwikkelen zijn beperkt.” 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. Het Cultuurplan is een subsidieregeling voor kunst en cultuur van de gemeente Rotterdam. Elke vier jaar bepaalt de gemeente welke culturele instellingen een jaarlijkse subsidie in het kader van het Cultuurplan ontvangen. ↩︎
  2. Zo valt in de uitgangspuntennota voor het Rotterdamse cultuurbeleid 2021-2024 te lezen dat de gemeente de komende periode investeert in meer cultuuraanbod op Rotterdam-Zuid. ↩︎
  3. In de Regio Deal Rotterdam-Zuid hebben het Rijk en de regio afgesproken om samen 260 miljoen euro te investeren in de verbetering van de leefomstandigheden voor de bewoners van Rotterdam-Zuid. Van dat bedrag is 4 miljoen euro gereserveerd voor cultuur. ↩︎
18209064_10154713209543195_6162322301411381250_o

Caterine Baeten

Programmamaker Vers Beton LIVE

Caterine Baeten combineert mediavraagstukken met politiek. Voorheen op de Coolsingel nu in de Tweede Kamer. Houdt zich ook bezig met het gebrek aan diversiteit in, onder andere, de cultuursector.

Profiel-pagina
2018_Khalid-Amakran_01_007

Khalid Amakran

Fotograaf

Khalid Amakran is een geboren Spangenaar met Marokkaanse ouders. Fotografie begon voor hem niet met een camera, Rotterdam veranderde in een videoclip als hij zijn mp3 speler in had. Beelden uit die clip zie je nu terug in de portretten die hij maakt.

Profiel-pagina