Ga naar de inhoud

In memoriam: Loempiakoning Ron Balakian — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Een icoon is de Rotterdamse centrummarkt ontvallen. Ongekroond Loempiakoning Ron Balakian overleed afgelopen zaterdag op 74-jarige leeftijd. Dinsdag werd hij op de Binnenrotte herdacht met een speciale kraam. Maurice Geluk schreef een portret van deze markante marktkoopman. 

Ron Balakian_door Wouter Raven_Vers Beton1
beeld: Wouter Raven

Hem thuishouden, is het ergste dat je Ron kon aandoen. Niet omdat hij het daar niet naar zijn zin had, zijn vrouw was namelijk z’n “allessie”. Maar de loempiabakker stond nou eenmaal het allerliefst op de mart. Vers afgebakken loempia’s en kroepia’s uit de hete olie vissen. Altijd met een hand in een van zijn broekzakken.

Praatjes maken met klanten, vooral met zijn gabbertjes uit Crooswijk. Kijken naar het voorbij schuifelende publiek en tussendoor een Marlboro opsteken. Zo voelde hij zich senang. 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Op woensdagavond 3 april komen de scherpe geesten achter het bekroonde onderzoek naar het Rotterdamse bijstandsalgoritme bijeen in het Journalistiek Café in de Carnisser Keuken! Dit dynamische team- Celeste Boddaert, Eeva Liukku, Romy van Dijk en Saskia Klaassen – deelt graag hun inzichten, ervaringen en het belang van datajournalistiek. Ontdek hoe ze te werk zijn gegaan en het proces achter hun bekroonde onderzoek hebben doorlopen. 🎙️📰

  Venue: De Carnisser Keuken
  Datum:
 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam