Ga naar de inhoud

In memoriam: Loempiakoning Ron Balakian — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Een icoon is de Rotterdamse centrummarkt ontvallen. Ongekroond Loempiakoning Ron Balakian overleed afgelopen zaterdag op 74-jarige leeftijd. Dinsdag werd hij op de Binnenrotte herdacht met een speciale kraam. Maurice Geluk schreef een portret van deze markante marktkoopman. 

Ron Balakian_door Wouter Raven_Vers Beton1
beeld: Wouter Raven

Hem thuishouden, is het ergste dat je Ron kon aandoen. Niet omdat hij het daar niet naar zijn zin had, zijn vrouw was namelijk z’n “allessie”. Maar de loempiabakker stond nou eenmaal het allerliefst op de mart. Vers afgebakken loempia’s en kroepia’s uit de hete olie vissen. Altijd met een hand in een van zijn broekzakken.

Praatjes maken met klanten, vooral met zijn gabbertjes uit Crooswijk. Kijken naar het voorbij schuifelende publiek en tussendoor een Marlboro opsteken. Zo voelde hij zich senang. 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam