Ga naar de inhoud

Thys Boer lanceert de N8W8: “We zouden uitgaan meer als cultuur moeten zien” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In navolging van de manifestatie ‘Opstaan voor de Nacht’, bijna een jaar geleden, lanceerde Thys Boer afgelopen vrijdag de ‘N8W8’. Een onafhankelijke raad die zowel gemeente als ondernemers voorziet van gevraagd en ongevraagd advies voor een beter nachtleven. 

CK2A2911
beeld: Fleur Beerthuis

Noem hem niet de nieuwe Jules. De 26-jarige Thys Boer, een van Rotterdams bekendste bewakers van de nacht op dit moment, solliciteert met de lancering van zijn visiedocument en nachtraad nadrukkelijk niet voor de vacature van nachtburgemeester. “Wat mij betreft was, is en blijft dat altijd Jules. Ik ben groot fan,” zegt hij, terwijl hij als bewijslast vier boeken van Deelder van zijn boekenplank trekt.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Harry Hamelink wint de Cultuurpenning 2023: “In mijn werk is het altijd gáán”

  • Kunst en Cultuur

  Harry Hamelink, directeur van Motel Mozaïque en organisator van festival Parfum de BoemBoem, nam dit jaar de Cultuurpenning in ontvangst. “Deze prijs dwingt me stil te staan bij wat er allemaal is gebeurd de afgelopen jaren.”

 • De muur als politiek medium

  • Kunst en Cultuur

  Muurkunst maakt steden leesbaar, het vertelt je iets over de maatschappelijke thema’s die er spelen. Het is het meest laagdrempelige canvas waar kinderen en jongeren zich op kunnen uitdrukken. In deze Talk of the Town zingt Siebe Thissen een lofzang op street art, murals en graffiti.

 • Door het Arab Film Festival en de aardbeving in Marokko besefte ik: mijn moeder is een Atlasleeuwin

  • Kunst en Cultuur

  De aardbeving in Marokko heeft ook impact op de familie van Amal Akbour. Haar zeventigjarige moeder wil ter plekke gaan helpen. Het doet Akbour denken aan de vrijgevochten vrouwen die ze op het witte doek tijdens het Arab Film Festival zag.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam