Ga naar de inhoud

Voorvechters van circulair bouwen: Nina Aalbers & Ferry in ’t Veld

Het jongste huis in de Gouvernestraat is gebouwd met bakstenen van gerecycled materiaal. De initiatiefnemers en eigenaren zijn Nina Aalbers en Ferry in ’t Veld van bureau Architectuur MAKEN. “Wij vinden het belangrijk dat je in begrijpelijke taal over hergebruik praat.”


architectuur_maken_lvd_3

beeld: Loes van Duijvendijk

“Het mooiste moment was toen een klein meisje dat langs ons huis liep haar vriendinnetje vertelde dat het gemaakt is van oude toiletpotten”, vertellen Nina Aalbers (1987) en Ferry in ’t Veld (1985) glimlachend. Het door hen opgerichte bureau Architectuur MAKEN heeft een uitdagende en radicale visie op circulariteit. Ze dragen die niet uit met statements of onhaalbare concepten, maar door hun ideeën voor een circulaire bouwpraktijk gewoon te verwezenlijken. Vandaar de naam van het bureau.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures