Ga naar de inhoud

Voorvechters van circulair bouwen: Nina Aalbers & Ferry in ’t Veld

Het jongste huis in de Gouvernestraat is gebouwd met bakstenen van gerecycled materiaal. De initiatiefnemers en eigenaren zijn Nina Aalbers en Ferry in ’t Veld van bureau Architectuur MAKEN. “Wij vinden het belangrijk dat je in begrijpelijke taal over hergebruik praat.”

architectuur_maken_lvd_3
beeld: Loes van Duijvendijk

“Het mooiste moment was toen een klein meisje dat langs ons huis liep haar vriendinnetje vertelde dat het gemaakt is van oude toiletpotten”, vertellen Nina Aalbers (1987) en Ferry in ’t Veld (1985) glimlachend. Het door hen opgerichte bureau Architectuur MAKEN heeft een uitdagende en radicale visie op circulariteit. Ze dragen die niet uit met statements of onhaalbare concepten, maar door hun ideeën voor een circulaire bouwpraktijk gewoon te verwezenlijken. Vandaar de naam van het bureau.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam