Voor de harddenkende Rotterdammer
Vers Beton – Oana Clitan – Influencers
Beeld door: beeld: Oana Clitan

Afgelopen september postte de Rotterdamse Lotte van Eijk (‘a fat’, zoals ze zichzelf omschrijft) een foto op Instagram, waarop ze bloot poseerde maar zichzelf met haar armen bedekte. Er was dus niks te zien. Toch werd de foto geweigerd omdat hij te exposing, of onthullend, zou zijn. Lotte vond dit belachelijk: foto’s van slanke modellen waarop veel meer bloot te zien is, komen wel dagelijks voorbij. Ze deelde haar verhaal op Instagram en dat werd direct door veel mensen gedeeld en gesteund. 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Elise Boon

Elise Boon

redactiestagiair

Elise Boon (1999) studeert sociologie en loopt stage bij Vers Beton. Ze woont pas sinds twee jaar in Rotterdam, maar heeft nu al besloten er nooit meer weg te gaan. 

Profiel-pagina
Oana_headshot

Oana Clitan

Illustrator

Oana Clitan houdt zich bezig met collages, GIFs en tekeningen over de relatie van mensen met technologie en massamedia. Haar werk kan ontwerp, kunst of illustratie zijn, en ze houdt er van referenties naar de jaren 90 te gebruiken.

Profiel-pagina