Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
VersBeton_Tweebosbuurt_SylvanaLansu (9)
Beeld door: beeld: Sylvana Lansu

Damian (26) opent de deur van de portiek van zijn woning aan de Riebeekstraat. “Op de onderste verdieping woont nog een van de oorspronkelijke bewoners”, vertelt de kraker, die liever niet met zijn hele naam genoemd wil worden, en niet herkenbaar op de foto wil. Hij loopt de stenen trap op, richting het appartement dat hij deelt met vier andere krakers. “Deze verdieping staat leeg, daaronder wonen studenten anti-kraak”, vertelt hij. En terwijl hij de deur van het bovenste appartement opent: “Hier woon ik, kom binnen.”

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Sanneprofielfoto

Sanne Poot

Sanne Poot (1992) is zzp’er en noemt zichzelf ‘mediamaker’ – want journalist, eindredacteur, verslaggever, contentmanager en camjo is zo’n mond vol. Ze werd geboren in Bogotá, Colombia en groeide op in Vlaardingen (“óók 010”). Tijdens haar studie Journalistiek woonde ze in Utrecht, maar na haar afstuderen wilde ze niets liever dan terug naar Rotterdam. Sanne woont nu al weer zo’n zes jaar in Noord.

Profiel-pagina
DSC_0908cutklein

Sylvana Lansu

Fotograaf

Sylvana Lansu (1991) studeerde fotografie aan AKV St. Joost in Breda. In haar werk onderzoekt ze het verlangen van de mens naar vastigheid en tegelijkertijd vrijheid. Door het fotograferen van deze aspecten in de wereld om ons heen worden de raakvlakken tussen mens en natuur zichtbaar.

Profiel-pagina