Ga naar de inhoud

Ik ben een hypocriete kapitalist

Eelkje Christine Bosch is ondernemer op Katendrecht. In deze eerste column in een nieuwe serie kijkt ze kritisch naar zichzelf als huizenbezitter. “Help me herinneren, dat als ik ooit mijn huis verkoop, het niet aan de hoogste bieder is.” 

Ver-Beton—Elzeline-Kooy—Column-Christine-Bosch
beeld: Elzeline Kooy

Onze wereld wordt opgedeeld in stukken eigendom. En ik doe daaraan mee door huiseigenaar te zijn. Ik haat het. Maar I love it tegelijkertijd: een eigen huis is fijn. Ik had ook goede redenen. Aan de Middellandstraat, waar mijn man en ik vijf jaar lang redelijk plezierig hadden gewoond, was kopen al niet meer te betalen met ons net-iets-meer-dan-minimuminkomen. We gingen iets meer verdienen waardoor we geen huursubsidie meer kregen. Als ondernemers bouwen we geen pensioen op, en die pensioenfondsen hebben ons vertrouwen ook niet bepaald gewekt. Dus, alles bij elkaar, was het kopen van het dak boven ons hoofd een slimme manier om geld apart te zetten. 

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Is Rotterdam nog een architectuurstad? De glorieuze wederopbouw, waarmee de stad zich graag op de borst klopt, ligt inmiddels ver achter ons. Wordt Manhattan aan de Maas ook tegenwoordig nieuw leven ingeblazen door gedurfde bouwprojecten of is er een staketsel van marketingslogans nodig om de reputatie van de stad hoog te houden? Kom naar het debat van Vers Beton tijdens de Architectuurmaand!

  Venue: Henketpaviljoen Boijmans
  Datum:
 • Ervaar de Rotterdamse architectuur van ’s ochtends vroeg tot diep in de nacht. Tijdens de derde editie van de Dag én Nacht van de Architectuur zijn er verschillende activiteiten op ruim 30 locaties in de stad. Architecten, gidsen, bewoners en kunstenaars laten je op zaterdag 15 juni de stad zien vanuit frisse en vernieuwende perspectieven met tours, workshops, muziek, film en optredens.

  Datum:
 • Tijdens deze publieke bijeenkomst wordt onder leiding van moderator Ferrie Weeda uitgebreid stil gestaan bij de 10 actiepunten en gaan publiek en experts in gesprek over aanscherping en concretisering van de actieagenda.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam