Ga naar de inhoud

Ik ben een hypocriete kapitalist

Eelkje Christine Bosch is ondernemer op Katendrecht. In deze eerste column in een nieuwe serie kijkt ze kritisch naar zichzelf als huizenbezitter. “Help me herinneren, dat als ik ooit mijn huis verkoop, het niet aan de hoogste bieder is.” 

Ver-Beton—Elzeline-Kooy—Column-Christine-Bosch
beeld: Elzeline Kooy

Onze wereld wordt opgedeeld in stukken eigendom. En ik doe daaraan mee door huiseigenaar te zijn. Ik haat het. Maar I love it tegelijkertijd: een eigen huis is fijn. Ik had ook goede redenen. Aan de Middellandstraat, waar mijn man en ik vijf jaar lang redelijk plezierig hadden gewoond, was kopen al niet meer te betalen met ons net-iets-meer-dan-minimuminkomen. We gingen iets meer verdienen waardoor we geen huursubsidie meer kregen. Als ondernemers bouwen we geen pensioen op, en die pensioenfondsen hebben ons vertrouwen ook niet bepaald gewekt. Dus, alles bij elkaar, was het kopen van het dak boven ons hoofd een slimme manier om geld apart te zetten. 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam