Ga naar de inhoud

Ik hoef niet op vakantie want: de vernieuwde Centrale Bibliotheek

Voorjaarsvakantie! IkRotterdam tekent voor je uit waarom we gewoon in onze eigen stad moeten blijven: bijvoorbeeld voor een potje schaak in de vernieuwde entreehal van de Centrale Bibliotheek.

Vers Beton – Ikrotterdam – Centrale Bibliotheek
beeld: IkRotterdam

Voorjaarsvakantie! Ook al lijkt het voorjaar nog best ver weg, Ikrotterdam trotseerde hagel en storm en toog naar de Centrale Bibliotheek op zoek naar een goed boek om thuis in weg te dwalen.

Maar wat schetst hun verbazing: de entree van de Bibliotheek is compleet verbouwd. Het is even zoeken in deze nieuwe opzet die met een Starbucks, boekenwinkel en bistro meer weg heeft van een NS-station dan van een Bibliotheek. Maar een kleine geruststelling: het levensgrote schaakbord én zijn grootmeesters zijn er nog, weer of geen weer.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures