Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Eind januari spreek ik danser en choreograaf Gil Gomes Leal (ook wel Gil the Grid) in een repetitieruimte, die hij antikraak huurt aan de Dordtselaan. Een plek die hij en zijn dansers ‘met pijn en moeite’ vonden nadat ze enkele weken eerder waren weggestuurd uit een pand in Rotterdam-Zuid. 

Gil (28) is oprichter van het Rotterdamse urban dansgezelschap Amenti Collective. Het collectief heeft als missie om anderen te inspireren om zichzelf te ontwikkelen door middel van dans en beweging. Het verlaten van hun ruimte in de Machiniststraat in Zuid was voor het collectief een zware tegenvaller: “We zaten daar goed, en waren net gestart met lessen. Midden in een intensieve workshopweek kregen we het bericht dat we er binnen drie weken uit moesten zijn. Deze ruimte is eigenlijk te groot en te duur, maar gelukkig kunnen we het delen met een andere kunstenaar.”

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. Hoe het Cultuurplan precies tot stand komt, staat uitgebreid omschreven op de website van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur: https://www.rrkc.nl/cultuurplan-index/ ↩︎
  2. In beleidstaal: interconnectiviteit. ↩︎
  3. Ik zou ervan maken: Deze nieuwe subsidieregeling is bedoeld voor organisaties die niet terecht kunnen bij de reguliere subsidieloketten voor kunst en cultuur, en voor wie het Cultuurplan nog een te grote stap is. De Impulsregeling biedt vanaf 2021 een tweejarige financiële bijdrage om jonge organisaties te helpen professionaliseren. Jaarlijks is in totaal 750.000 euro beschikbaar. ↩︎
18209064_10154713209543195_6162322301411381250_o

Caterine Baeten

Programmamaker Vers Beton LIVE

Caterine Baeten combineert mediavraagstukken met politiek. Voorheen op de Coolsingel nu in de Tweede Kamer. Houdt zich ook bezig met het gebrek aan diversiteit in, onder andere, de cultuursector.

Profiel-pagina
2018_Khalid-Amakran_01_007

Khalid Amakran

Fotograaf

Khalid Amakran is een geboren Spangenaar met Marokkaanse ouders. Fotografie begon voor hem niet met een camera, Rotterdam veranderde in een videoclip als hij zijn mp3 speler in had. Beelden uit die clip zie je nu terug in de portretten die hij maakt.

Profiel-pagina